Παρασκευή, 23/01/2026
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
x

Top 5 This Week

Related Posts

Αυτά είναι τα 10 αναπηρικά επιδόματα που αυξάνονται κατά 8%

Συνολικά 10 είναι τα αναπηρικά επιδόματα που θα αυξηθούν κατά 8%, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ελληνική οικονομία: Ανθεκτικότητα-Πρόοδος-Προοπτική».

Το μέτρο αύξησης των αναπηρικών επιδομάτων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αφορά συνολικά σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους που λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Ο ΟΠΕΚΑ διαχειρίζεται δέκα παροχές και προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία:

  1. Επίδομα κίνησης (από 165 ευρώ σε 178,2 ευρώ)
  2. Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος (από 362 ευρώ σε 391 ευρώ)
  3. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία (από 313 ευρώ σε 338 ευρώ)
  4. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση (από 527 ευρώ σε 569 ευρώ)
  5. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παραπληγικών, τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων, ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου (από 771 ευρώ σε 833 ευρώ)
  6. Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (από 362€ σε 391€)
  7. Ενίσχυση ατόμων με Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας – AIDS (από 697 ευρώ σε 753 ευρώ )
  8. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων (από 362 ευρώ σε 391 ευρώ)
  9. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης (από 362 ευρώ σε 391 ευρώ)
  10. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση (697 ευρώ σε 753 ευρώ)
  11. Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους (από 362 ευρώ σε 391 ευρώ)
Παναγιώτης Πεντζουρίδης
Παναγιώτης Πεντζουρίδηςhttps://thracenews.gr/
Ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, είναι δημοσιογράφος απο το 1988. Έχει διατελέσει συντάκτης και αρχισυντάκτης σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και ανταποκριτής Μέσων Ενημέρωσης στην Αθήνα και το Εξωτερικό. Για περίπου 25 χρόνια ήταν εκδότης των εφημερίδων "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" και "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", ενώ το 1998 δημιούργησε το πρώτο Ιδιωτικό Πρακτορείο Ειδήσεων με έδρα τη Θράκη.