Αρχική HOT NEWS COVID: Ταπεράκια για τους Φοιτητές στις Εστίες!

COVID: Ταπεράκια για τους Φοιτητές στις Εστίες!

«Σαλάτα με μαρούλι, τυρί, ψωμάκι και πατάτες με κοτόπουλο» ήταν το χθεσινό μεσημβρινό γεύμα

«Σαλάτα με μαρούλι, τυρί, ψωμάκι και πατάτες με κοτόπουλο» ήταν το χθεσινό μεσημβρινό γεύμα στη Λέσχη του ΔΠΘ εντός της πόλης. Με μια μικρή διαφορά, σε σχέση με άλλες εποχές, με την τραπεζαρία κλειστή και το φαγητό στα ταπεράκια!

Έτσι το παίρνουν οι φοιτητές του ΔΠΘ και καλωσορίζουν ένα δύσκολο, λόγω Covid ακαδημαϊκό Φθινόπωρο. «Η τραπεζαρία όντως είναι κλειστή» μας είπε ο Παΐσιος Σιώνης που μόλις είχε φτάσει με τον συμφοιτητή του Θάνο Καργόπουλο για το μεσημεριανό γεύμα.

«Η τραπεζαρία όντως είναι κλειστή» μας είπε ο Παϊσιος Σιώνης που μόλις είχε φτάσει με τον συμφοιτητή του Θάνο Καργόπουλο για το μεσημεριανό γεύμα.

Φοιτητές και φοιτήτριες φορώντας μάσκες και δείχνοντας το πάσο τους παίρνουν από τον ανοιχτό παράθυρο, εκεί στέκεται ο εργαζόμενος στην εστίαση, την σακούλα που τους αναλογεί. «Καλύτερα γιατί έτσι ήμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε μπλεξίματα με τον covid» μας είπε ο Παϊσιος φοιτητής του ΤΕΦΑΑ που και πέρσι έτρωγε στην τραπεζαρία.

«Ικανοποιημένος από την ποιότητα;» τον ρωτήσαμε «Εντάξει» είπε προσθέτοντας: «Είναι φαγητό Λέσχης. Ούτε εστιατορίου ούτε της μαμάς. Βέβαια, για κάποιον που αθλείται οι μερίδες είναι μικρές αλλά αφού δίνεται δωρεάν είναι ικανοποιητικό.»

«Πολύ ικανοποιημένος» από το Φαγητό της Λέσχης δήλωσε και ο Θάνος Καργόπουλος«Συμφέρει περισσότερο να το παίρνουμε έτοιμο και να το τρώμε σπίτι» πρόσθεσε και στην παρατήρηση ότι έτσι χάνεται η παρέα, η συζήτηση με τους φίλους την ώρα του γεύματος απάντησε «έχουμε πιο πολύ άνεση όταν είμαστε σπίτι και είναι πιο καλά. Τους φίλους μας τους βρίσκουμε.».

Ο κορονοϊός όπως λένε δεν τους έχει στερήσει κάτι. «Θέλουμε να ανοίξουν οι Σχολές για να μείνουμε στην Κομοτηνή» είπε ο Θάνος Καργόπουλος προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση γίνεται στις πλατείες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων αποφυγής του κορονοϊου; «Όσο μπορούμε τα τηρούμε» απαντούν σπεύδοντας για το σπίτι, όσο είναι ακόμη ζεστό το φαγητό…

Φώτο: Οι δύο φοιτητές με το φαγητό στο χέρι

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου