Τρίτη, 20/01/2026
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
x

Top 5 This Week

Related Posts

Διδυμότειχο: Η «2η Γιορτή των Γεύσεων της Θράκης – Ελληνικός Κεφτές 2025» στο κέντρο της αγοράς

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Urbanoava, σε συνεργασία με τον Δήμο Διδυμοτείχου και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Διδυμοτείχου, διοργανώνουν τη «2η Γιορτή των Γεύσεων της Θράκης – Ελληνικός Κεφτές 2025», το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στο κέντρο της αγοράς του Διδυμοτείχου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων της ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ του Δήμου Διδυμοτείχου και θα πλαισιωθεί από τη συμμετοχή της βραβευμένης σεφ Μαρίας Εκμεκτσίογλου, καθώς και επιχειρήσεων, συλλόγων και πολιτών της περιοχής.

Θρακιώτικες γεύσεις και ο «Ελληνικός Κεφτές»

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει παραδοσιακά θρακιώτικα μαγειρέματα, όπως πίτες, γλυκά και τοπικά προϊόντα, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον «Ελληνικό Κεφτέ», ένα προϊόν με ισχυρή ιστορική και πολιτιστική σύνδεση με το Διδυμότειχο και τη Θράκη.

Η δράση είναι ενταγμένη στο πολυμορφικό φεστιβάλ Ερυθροποτάμου και έχει ήδη διακριθεί στα TOURISM AWARDS 2025, κατακτώντας τη 2η θέση πανελλαδικά στην κατηγορία Γαστρονομικά Φεστιβάλ και Εκθέσεις, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και άλλων επίσημων φορέων.

Στόχος η ανάδειξη της θρακιώτικης γαστρονομίας

Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι η διατήρηση και η περαιτέρω αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην ακριτική περιοχή του Έβρου, μέσα από την ανάδειξη της θρακιώτικης γαστρονομίας. Παράλληλα, προβάλλεται η τοπική επιχειρηματικότητα, ενισχύονται τα τοπικά προϊόντα και αναπτύσσεται ο θεματικός τουρισμός μέσω συνεργασιών μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων.

Υπό την αιγίδα και τη στήριξη φορέων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Συνδιοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Δήμου Διδυμοτείχου, του Επιμελητηρίου Έβρου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Διδυμοτείχου.

Τις δράσεις υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Σαμαρειτών Διδυμοτείχου, το cluster Έβρος Ε.Σ.Ε.Τ., το Δίκτυο Ύπαιθρος, το δίκτυο Έλξατε Έβρος, τοπικοί σύλλογοι και επιχειρήσεις παραγωγής και εστίασης, καθώς και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τη συνολική διοργάνωση έχει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Urbanova.