H Τουρκία εξετάζει την ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων στη Συρία και την παροχή εκπαίδευσης στη νέα κυβέρνησή της, καθώς η Άγκυρα επιδιώκει να ενισχύσει την επιρροή της στη χώρα μετά την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται Τούρκους αξιωματούχους με γνώση του θέματος, η Τουρκία αξιολογεί τοποθεσίες για τη δημιουργία βάσεων στη Συρία, όπου έχει ήδη σταθμεύσει χιλιάδες στρατιώτες. Το σχέδιο περιλαμβάνει την παροχή όπλων και στρατιωτικής εκπαίδευσης στον συριακό στρατό, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Όπως σχολιάζει το δίκτυο, πρόκειται για ένα ακόμη σημάδι της αλλαγής που συντελείται στη Μέση Ανατολή μέσα από τον πόλεμο του Ισραήλ κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών αλλά και της πτώσης του Άσαντ.