Κυριακή, 15/06/2025
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Powered by Tomorrow.io
x

Κακλαμάνης για την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας: «Ημέρα υπερηφάνειας και ευθύνης»

Δημοσιεύτηκε από: PRESSROOM | 16 Απριλίου 2025, 12:42 μμ

Για αναγνώριση της διαχρονικής αξίας και της συνεισφοράς της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση, διατήρηση και διάδοση της Πολιτιστικής και Πνευματικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την απόφαση της UNESCO να καθιερώσει την 9η Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας».

«Είναι, πραγματικά, μία ημέρα υπερηφάνειας αλλά και ευθύνης για όλους τους Έλληνες, τόσο στην πατρίδα, όσο και στο εξωτερικό» δήλωσε σχετικώς ο Νικήτας Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Η Βουλή των Ελλήνων χαιρετίζει τη συγκεκριμένη απόφαση και συγχαίρει τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην UNESCO, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο για τις άοκνες προσπάθειές του, οι οποίες συνέβαλλαν σε αυτό το εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας».

Πηγή: skai.gr