Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως στη Χαλκιδική, το Πήλιο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και στα Βόρεια προάστια της Αττικής. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Live η  πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ:

Χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα Κυριακή:

α. Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

β. Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (ιδιαίτερα στην ανατολική Μαγνησία), στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές και θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

γ. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες (κυρίως στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

δ. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλώνονται στις ανατολικές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

ε. Ειδικά για την Αττική πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εντός του αστικού ιστού. ήδη από το πρωί χιονίζει σε Ροδόπολη, Διόνυσο, Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις έως και σε πεδινά τμήματα στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στη Νοτιοανατολική Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στις Κυκλάδες. Πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές χιονοπτώσεις έως και σε πεδινά τμήματα υπάρχει επίσης σε τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια, όπου σε αρκετές περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από -15 έως 0 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -14 έως 5, στην Ήπειρο από -14 έως 7 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -15 έως 3, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -12 έως 7, στα Επτάνησα από -1 έως 6 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -4 έως 3, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 8-9 Μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση στα 7-8 Μποφόρ.