Κυκλοφόρησε το δίτομο συλλογικό έργο «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες θεματικές με σύγχρονες προσεγγίσεις», το οποίο και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο 25-27 Σεπτέμβριου 2020 από το Εργαστήριο Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον πολιτιστικό φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Την σημαντική έκδοση στο πεδίο της λαϊκής τέχνης έχει επιμεληθεί ο Μανόλης Γ. Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δ.Π.Θ., η Νάντια Μαχά-Μπιζούμη, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Δ.Π.Θ. και ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διδάκτορας Ψηφιακής Λαογραφίας και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τ.Ι.Ε. Δ.Π.Θ.
Η έκδοση περιλαμβάνεται στο εκδοτικό έργο του Εργαστηρίου Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, 12 – Μελέτες Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας – 12 και εκτυπώθηκε από τις εκδόσεις ιδιόμελον.
Η έκδοση όπως και το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες θεματικές με σύγχρονες προσεγγίσεις» αφιερώθηκε στη μνήμη του Λαογράφου Κίτσου Μακρή.
Η έκταση του δίτομου έργου ανέρχεται στις 1276 σελίδες και συμμετέχουν 54 επιστήμονες, μέλη Δ.Ε.Π., ερευνητές και στελέχη πολιτιστικών φορέων και μουσείων. Στις θεματικές ενότητες του έργου περιλαμβάνονται: α) Θεωρητικά ζητήματα: οι λαϊκές τέχνες στο Ελλαδικό χώρο, β) Η έρευνα της λαϊκής τέχνης στο πλαίσιο των τοπικών σπουδών, γ) Λαϊκή τέχνη – Εργαστήρια – Τεχνίτες και Τεχνικές (Λιθογλυπτική, Λαϊκή Ζωγραφική, Αγγειοπλαστική, Σαμαροποιία, Ναυπηγική, Κοσμηματοποιία, Υφαντική, Κεντητική, Παραδοσιακό και Σύγχρονο Ένδυμα, Χορός και Μουσική), δ) Εκκλησιαστικές τέχνες, Έντεχνος λαϊκός λόγος, ε) Αναπαραστάσεις εκφάνσεων της λαϊκής τέχνης στη λογοτεχνία, στον κινηματογράφο και στο θέατρο, στ) Μουσεία και λαϊκή τέχνη, ζητήματα αναπαράστασης – διαχείρισης και εκπαιδευτικής πολιτικής, ε) Η λαϊκή τέχνη ως τουριστικό προϊόν, ζ) Νέες τεχνολογίες, ψηφιακά εργαλεία, εκπαίδευση και λαϊκή τέχνη.