Παρασκευή, 07/11/2025
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Powered by Tomorrow.io
x

Παράδοση των τριών αδελφών για το φονικό στα Βορίζια – Ενώπιον του εισαγγελέα στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε από: Στέλλα Ζαχαριουδάκη | 5 Νοεμβρίου 2025, 9:22 πμ

Αναζητείται ο οπλισμός τους – Στο νοσοκομείο τα δύο κατηγορούμενα ξαδέλφια – Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού

Ενώπιον του εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου θα οδηγηθούν τα τρία αδέλφια που αναζητούνταν για το φονικό στα Βορίζια, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στη συνέχεια να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.
Αναμένεται να ζητήσουν 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, ενώ αναζητείται ο οπλισμός τους. Ο ανακριτής θα μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τα δύο κατηγορούμενα ξαδέλφια, ώστε να απολογηθούν επιτόπου.

Δηλώσεις της υπεράσπισης

Ο συνήγορος υπεράσπισης Λευτέρης Καρτσώνας τόνισε πως «εμπλέκονται κι άλλα άτομα», επισημαίνοντας ότι δεν έχει ακόμη κατατεθεί αποδεικτικό υλικό, καθώς «προείχε η άμεση και ασφαλής παράδοση στις Αρχές».
Όπως ανέφερε:

«Πρώτιστο μέλημά μας ήταν η διασφάλιση της ακεραιότητας των εντολέων μας, δεδομένου ότι το κλίμα είναι πολύ δύσκολο και υπάρχει τεράστιο κοινωνικό βάρος».

Η επιχείρηση εντοπισμού

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές είχαν εντοπίσει από τα χαράματα ξενοδοχείο στον Κόκκινο Πύργο, που ανήκε σε φιλικό πρόσωπο των φυγάδων. Εκεί είχε καταφύγει ο ένας από τους τρεις, ενώ οι άλλοι δύο κρύβονταν σε φιλικό σπίτι στο Τυμπάκι.
Η επιχείρηση οδήγησε σε προσαγωγές των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου (πατέρα και γιου) και το κατάλυμα τέθηκε υπό επιτήρηση.

Το τηλεφώνημα που «πρόδωσε» τα αδέλφια

Καίριο ρόλο έπαιξε ένα τηλεφώνημα του 19χρονου αδελφού, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Επικοινώνησε με τον διοικητή του ζητώντας άδεια, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία είχε κατασχέσει το μηχανάκι του.
Από την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου οι Αρχές εντόπισαν τη διαδρομή του και κατόπιν το κρησφύγετό τους.

Η παράδοση στα χέρια της Αστυνομίας

Ύστερα από τρεις ημέρες ερευνών, τα αδέλφια παραδόθηκαν το απόγευμα της 4ης Νοεμβρίου σε βενζινάδικο στις Μοίρες Ηρακλείου, έπειτα από διαπραγματεύσεις με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και με τη μεσολάβηση οικείου προσώπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ενημερωθεί ότι «ο κλοιός έχει κλείσει» και πως η μόνη επιλογή τους ήταν η παράδοση.

Το ματωμένο παρελθόν και ο φόβος για νέα επεισόδια

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, που νοσηλεύονται φρουρούμενα, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν νέο κύκλο αίματος ανάμεσα στις δύο οικογένειες.
Η 56χρονη γυναίκα που σκοτώθηκε κατά τη φονική συμπλοκή στα Βορίζια κηδεύτηκε στον Αλικιανό Χανίων, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Οι αστυνομικοί περιφρούρησαν την περιοχή και χρησιμοποίησαν σκύλο-ανιχνευτή εκρηκτικών πριν από την τελετή.

Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού

Την ίδια μέρα, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποίησε έφοδο στις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου κρατούνται συγγενείς του 39χρονου θανόντα.
Εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, ακουστικά και αυτοσχέδιο μαχαίρι σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Υπάρχει δίκτυο ανθρώπων που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, διαμόρφωσαν όλη αυτή την πραγματικότητα που οδήγησε στα μοιραία γεγονότα».

Οι Αρχές θεωρούν ότι η επιχείρηση αυτή έστειλε σαφές μήνυμα “μηδενικής ανοχής”, καθώς μετά τη συμπλοκή εκτοξεύονται απειλές για αντίποινα, ακόμη και μέσα από τις φυλακές.