Κυριακή, 15/06/2025
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Powered by Tomorrow.io
x

Σχολείο στην Ξάνθη: Υιοθέτησαν κακοποιημένο σκύλο οι μαθητές με το χαρτζιλίκι τους

Δημοσιεύτηκε από: PRESSROOM | 12 Μαΐου 2025, 9:17 πμ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αξιέπαινη δράση υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, η οποία αναμφίβολα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, με πρωτοβουλία της δραστήριας εκπαιδευτικού Ελένης Ακαμπαλη που απέσπασε μάλιστα και το βραβείο Education Leader Award.

Φέτος, οι μαθητές από το Γ2 έχουν υιοθετήσει τον Φοίνικα, έναν κακοποιημένο σκυλάκι που φιλοξενείται από τους Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης, και οι μαθητές από το χαρτζιλίκι τους στηρίζουν το έργο της φιλοζωικής. Μέσω αυτής της δράσης, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη φιλοζωία, καλλιεργούν την ενσυναίσθηση ενώ αναμφίβολα τέτοιου είδους προγράμματα θα πρέπει να βρουν μιμητές.

Τι αναφέρει το σχολείο για τη δράση

​Με στόχο την καλλιέργεια των αξιών του εθελοντισμού και της φιλοζωίας και την ενίσχυση της πεποίθησης των μαθητών/τριών ότι δύνανται, ως ενεργοί πολίτες, να διαμορφώνουν συνθήκες ζωής που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους ​για τον εαυτό τους και τους άλλους, το σχολείο μας συνεχίζει τις εικονικές υιοθεσίες ζώων.

Συνεχίζοντας λοιπόν για τρίτη διετία το πρόγραμμα “Πρώτα απόκτησε παιδεία και μετά κατοικίδιο”​ μετά τον Ρούλη και την τρίποδη Δανάη φέτος άλλη μια τάξη η Γ2 τάξη του σχολείου μας υιοθέτησε τον κακοποιημένο Φοίνικα.

Στο πλαίσιο αυτής της εικονικής υιοθεσίας οι μαθητές επισκέφτηκαν πριν λίγους μήνες το Καταφύγιο του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού και Φιλοζωικού Συλλόγου “Αδέσποτοι Φίλοι”. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν από κοντά τον Φοίνικα, το κακοποιημένο σκυλάκι που με τη φροντίδα των εθελοντών μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο ζώο και να καταθέσουν στους υπεύθυνους τα χρήματα που μάζεψαν για τις μηνιαίες του ανάγκες.

.xanthinea.gr