Τρεις μήνες θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της νομοθετικής ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια αγροτών.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε επιστημονικό φόρουμ στο Αγρίνιο.
Η ρύθμιση περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν περίπου 21.000 οφειλέτες αγρότες και 700 αγροτικούς συνεταιρισμούς.
«Αυτό ψηφίσθηκε και τώρα είμαστε στη φάση της υλοποίησης. Το παρακολουθεί η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), υπάρχει μια τρίμηνη προθεσμία για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτού του προγράμματος», είπε.
Στην συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας έθεσε ακόμη έναν στόχο: «Να φύγουμε από τις οριζόντιες πολιτικές, να μπούμε στις κάθετες πολιτικές, επί παραδείγματι τις πολιτικές για την ελαιοκαλλιέργεια, για το ελαιόλαδο ειδικότερα, πολιτικές για τα εσπεριδοειδή, για το ροδάκινο, την κτηνοτροφία κ.ο.κ.».
agrotypos.gr