Με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης και παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, εορτάζεται σήμερα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη, σε δηλωσή του, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα των Ελλήνων να υπερασπιστούν με κάθε κόστος τις πατριωτικές ιδέες που τους ενώνουν και τους εμπνέουν διαχρονικά.

Θεοδωρικάκος από Αλεξανδρούπολη

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε:

«Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο τιμάμε σήμερα όλους εκείνους που πριν από 82 χρόνια αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό. Πατριωτικές ιδέες που ενώνουν και εμπνέουν για πάντα όλους τους Έλληνες και τις οποίες είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος.

Η πατρίδα μας σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή, έχει οικοδομήσει πολύ σημαντικές στρατηγικές και στρατιωτικές συμμαχίες, είναι πιο δυνατή και οικονομικά επ’ ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας.

Όλοι μαζί οι Έλληνες προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ταυτόχρονα τηρούμε απαρέγκλιτα το διεθνές δίκαιο και τείνουμε χείρα φιλίας σε όλους τους γειτονικούς λαούς.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον, με σιγουριά και μεγάλη αυτοπεποίθηση, σε μία ταραγμένη εποχή. Σε μία αρκετά δύσκολη περιοχή, η πατρίδα μας και πάλι αναδεικνύεται σε πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας και όλοι οι Έλληνες είναι σίγουροι για το μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».