Καλοκαίρι για τους περισσότερους σημαίνει ζέστη, θάλασσα και διακοπές . Όχι όμως για όλους. Για τους κατοίκους του Δροσερού στην Ξάνθη καλοκαίρι σημαίνει σχεδόν καθημερινό γλέντι με τη μουσική στη διαπασών μέχρι πρωίας με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της πόλης, όσοι βρίσκονται προς την μεριά του συγκεκριμένου οικισμού Ρομά να μένουν σχεδόν κάθε βράδυ ξάγρυπνοι.

Τα παράπονα πολλά αλλά στου κουφού του Δήμου Ξάνθης την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Κάτοικος της πόλης αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η ώρα είναι 1.02 και το Δροσερό παίζει το πρόγραμμα του κανονικά. Αναρωτιέμαι αν το έκανα εγώ αυτό πόσες καταγγελίες θα δεχόμουν κ πόσα περιπολικά θα ήταν στο σπίτι μου. Τελικά η ισονομία και ισοπολιτεία ερμηνεύεται διαφορετικά για τους άρχοντες της πολιτείας και του τόπου.»

Δεν είναι φυσικά ο μοναδικός που δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τα αναγκαστικά ξενύχτια λόγω Δροσερού. Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που απαιτούν να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτά τα γλέντια με τη δυνατή μουσική και μάλιστα σε ώρες κοινής ησυχίας αλλά προς το παρόν η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.