Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Δημοσιογράφου ΘΠΕ

Εξακολουθεί να προβληματίζει ειδικούς και μη ο Δήμος Μύκης με τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στους οικισμούς του. Το εύκολο αυτήν την ώρα είναι να πούμε ότι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα και γι’ αυτό υπάρχουν τόσα κρούσματα.

Ναι αλλά τα μέτρα πουθενά ανά την Ελλάδα δεν τηρούνται, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Στην πόλη της Ξάνθης συναντάς καθημερινά πολίτες που συμπεριφέρονται σα να μην έχει επιβληθεί κανένα μέτρο από την ελληνική πολιτεία. Κρούσματα όμως δεν καταγράφονται στην πόλη.

Το αμέσως επόμενο που βέβαια έχει μια δόση αλήθειας, είναι να μεταδίδεται ο ιός από Πομάκους εργάτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό χωρίς να υποβάλλονται στον απαραίτητο έλεγχο. Μόνο που όσοι ήταν να έρθουν ήρθαν και ότι ήταν να μεταδώσουν το μετέδωσαν.
Τα κρούσματα όμως συνεχίζονται. Σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 12 σε οικισμούς του Δήμου Μύκης.

Μήπως δεν κάνουν κάτι καλά οι κάτοικοι; Μήπως δεν κάνει κάτι καλά η ελληνική πολιτεία; Ή μήπως κάποιοι κάνουν κάτι που δεν πρέπει με σκοπό να προκαλούν κακό στον τόπο;

Το μόνο σίγουρο πλέον είναι πως για τα τόσα πολλά κρούσματα δεν ευθύνεται η μη τήρηση των μέτρων. Κάτι άλλο συμβαίνει.

Τι όμως;