Την ανάγκη ύπαρξης μηχανήματος ελέγχου για κορονοϊο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης λόγω των πολλών ύποπτων κρουσμάτων που σε καθημερινή βάση νοσηλεύονται σ’ αυτό επισημαίνει σε δημόσια καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως τα ύποπτα αυτά κρούσματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο αναφοράς μόνο όταν επιβαρυνθεί η κατάσταση τους. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι εξετάσεις των ύποπτων κρουσμάτων στέλνονται για έλεγχο στην Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα ναυπάρχει μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να βφουν τα αποτελέσματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία:

«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι εκτός ελέγχου.
Ξεγελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον κοροναϊό.
Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης συνεχώς εισάγονται ύποπτα κρούσματα με ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα. Στη κλινική νοσηλεύονται περί τους έξι ασθενείς κάθε ημέρα που είναι ύποπτα κρούσματα για κοροαϊό.
Απορία προκαλεί γιατί κωλυσιεργούν και δεν προμηθεύουν με ένα μηχάνημα για να γίνεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης εργαστηριακός έλεγχος για κοροναϊό. Σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα.
Τα δείγματα αποστέλλονται για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη και κάνουν δύο ή τρεις ημέρες να βγούνε. Βαλτώνουν τα περιστατικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης ως ύποπτα κρούσματα. Μόνο όταν επιβεβαιώνονται μεταφέρονται στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.
Η έλλειψη μηχανήματος για εργαστηριακό έλεγχο είναι αιτία αναβολής των περισσότερων χειρουργείων αφού αδυνατούν να κάνουν εργαστηριακό έλεγχο. Ασθενείς περιμένουν ένα χρόνο να χειρουργηθούν και όταν έρχεται η σειρά τους αναβάλλεται το χειρουργείο επειδή δεν μπορούν να κάνουν το τεστ κοροναϊού που είναι απαραίτητο. Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν και πληρώνουν 120 ευρώ σε ιδιώτη για να μη χάσουν τη σειρά τους και να χειρουργηθούν.
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο. Ένας γιατρός χωρίς ειδικευόμενο περιθάλπτει τα περιστατικά και δύο νοσηλεύτριες. Και όμως στο Νοσοκομείο της Ξάνθης κανείς εργαζόμενος δεν άξιζε για το υπουργείο Υγείας να πάρει τη χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου.
Φαίνεται ότι κάνουν λιγότερη δουλειά από διοικητικούς υπαλλήλους. από συναδέλφους που έλειπαν με άδειες, από προϊσταμένους σε άσχετες δουλειές ή νοσοκομεία που νοσήλευσαν ελάχιστα ύποπτα κρούσματα.»