Την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο όλων των συνοριακών σταθμών με Τουρκία και Βουλγαρία στη Θράκη εκφράζει με σχετική ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν  τονίζοντας ότι με τα σωστά μέτρα θα μπορούσε η περιοχή να έχει μια αυστηρά ελεγχόμενη ροή τουριστών.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Μύκης αναφέρει:

Σχετικά με το από 6.7.2020 ψήφισμα των συναδέλφων Δημάρχων της Περιφέρειας μας το οποίο εκδόθηκε ύστερα από τηλεδιάσκεψη, όπου δυστυχώς δε μπόρεσα να λάβω μέρος, επιθυμώ να εκφράσω τις εξής παρατηρήσεις.

Το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνοριακών σταθμών με Τουρκία και Βουλγαρία εκτιμώ ότι δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θεωρώ ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τις επισημάνσεις και σκέψεις των ξενοδόχων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας που αναλαμβάνουν το σημαντικό βάρος της φιλοξενίας και να οδηγηθούμε σε μέτρα που θα επιτρέπουν μια αυστηρά ελεγχόμενη ροή τουριστών στην περιοχή μας.

Έχω την πεποίθηση ότι τηρώντας αυστηρά τα ευρέως γνωστά πλέον μέτρα προφύλαξης που ορίζουν τα πρωτόκολλα, όπως μάσκα, αποστάσεις και αποφυγή συναθροίσεων, μπορούμε παράλληλα να παλέψουμε τον ιό και να διατηρήσουμε του τουριστική επισκεψιμότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα.