*Γράφει ο Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης – Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελλάδα, σύσσωμη, μετά απο πολλά χρόνια, φαίνεται να συντονίζει την κατάσταση στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στα χερσαία ευρωπαϊκά σύνορα, με απόλυτη πειθαρχία και επιτυχία, προχωρώντας σε μία άνευ προηγουμένου “μοναχική” πορεία!

Απο τη μία ο Πρωθυπουργός ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τον Τούρκο Πρόεδρο, επιζητώντας κοινή πορεία στη λογική των χαμένων ευκαιριών συνεργασίας πάνω στην οικονομία και τον Τουρισμό και απο την άλλη, οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις εκτελούν αιφνιδιαστικές  Ασκήσεις ετοιμότητας με σύνθημα “Βυθίσατε το Εβρος”, σε μία επίδειξη δύναμης έναντι των κρυφών επιδιώξεων των τουρκικών και όχι μόνο δυνάμεων.

Και όλα αυτά, κυριολεκτικά όταν στελέχη των διπλωματικών και ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών βρίσκονται με το χέρι στην σκανδάλη!

Αυτό είναι το προσκήνιο που όλοι βλέπουμε και μαθαίνουμε μέσα απο όσα γράφονται και μεταδίδονται.

Τι σημαίνει αυτό;

Οτι υπάρχουν και αυτά που δεν λέγονται και δεν μεταδίδονται και δυστυχώς γι’ αυτούς που τα ωθούν, έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, και φυσικά τα ερευνούμε προς πάσα κατεύθυνση.

Αλλωστε για το ΘΠΕ, πρώτο είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, μετά η Δημοσιογραφία και η Ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και παράλληλα η προάσπιση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Θράκης.

Πληροφορίες λοιπόν, οι οποίες ελέγχονται όχι για την εγκυρότητά τους, αλλά για την εξακρίβωση του μεγέθους των οικονομικών συμφερόντων που εμπλέκονται, αναφέρουν ότι τα γεωτρύπανα που χρησιμοποιεί στα ερευνητικά της πλοία η Τουρκία, είναι Ελληνικών Συμφερόντων και μάλιστα έχουν δοθεί με μισθωτήρια μέσω εταιριών άλλων χωρών της ευρωπαϊκής κοινότητας ακόμη και εξωχώριες.

Τα ποσά είναι μεγάλα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο όχι μόνο για μισθώματα αλλά και για συμφωνίες ποσοστών σε περίπτωση ανεύρεσης ικανών ποσοτήτων μαύρου χρυσού, που δημιουργεί ήδη εκρηκτικά ενεργειακά και πολιτικά δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο!

Συνεπώς, εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία και ολοκληρωθεί η έρευνα του ΘΠΕ, συζητάμε, εκτός των υπολοίπων, για εταιρίες ελληνικών οικονομικών συμφερόντων, που μειοδοτούν σε επίπεδο εθνικών συμφερόντων και που βάζουν “πλάτη” στον Τούρκο μωροφιλόδοξο Πρόεδρο, να παίζει στην επικίνδυνη “σκακιέρα” της Μεσογείου, εις βάρος καθαρά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το αν οι πληροφορίες αυτές βρίσκονται υπ’ όψη των Ελληνικών Αρχών δεν γνωρίζουμε. Οπως δεν γνωρίζουμε εάν κάποιοι επικροτούν τις κινήσεις αυτές των πλοιοκτητών βαφτίζοντάς τες, ως “αμιγώς οικονομικές” στη λογική ότι “το χρήμα δεν έχει χρώμα, φυλή και εθνος…”

Κρίνουμε, ότι η Ελλάδα οφείλει να το ερευνήσει εις βάθος το θέμα.

Εμείς, αν χρειαστεί, ότι πληροφορίες συλλέγουμε, θα τις θέσουμε στη διάθεση των Αρχών για να σταματήσει αυτή η χειρίστου είδους εθνική μειοδοσία, εις βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων!

Ευχόμαστε δε, οι πληροφορίες μας να διαψευσθούν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο και οι δικές μας πηγές να είναι λανθασμένες!

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις!

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει:

-Σε ποιους ανήκουν τα γεωτρύπανα που έχουν εγκαταστήσει στα ερευνητικά πλοία οι Τούρκοι Ερευνητές και ξεκινούν ή υλοποιούν γεωτρήσεις στη Μεσόγειο;