Μετά τις 15 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του προς τους Τούρκους τουρίστες το τελωνείο των Κήπων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως τα δρομολόγια από και προς την Τουρκία δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 15 Ιουλίου.

«Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή. Κάθε 15 μέρες αξιολογούμε την κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο» είπε ο Υφυπουργός.

Σημείωσε επίσης πως «οι αποφάσεις μας δεν αφορούν τη διπλωματία, δεν αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στα φορτία που έχει η κάθε περιοχή.

Όλα αυτά αξιολογούνται και με βάση αυτά το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί εδώ και αρκετούς μήνες παίρνει και την κατάλληλη απόφαση».

Να υπενθυμίσουμε πως από τη 1 Ιουλίου ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι, για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, από τις γείτονες χώρες Βουλγαρία και Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΥ θα στελεχώνουν τα τελωνεία σε Κήπους και Ορμένιο τα οποία θα πραγματοποιούν ελέγχους και θα καταγράφουν τα δεδομένα όσων εισέρχονται στη χώρα μας.