Νίκος Παναγιωτόπουλος από Καβάλα: «Η Ελλάδα εντείνει στο μέγιστο βαθμό την διπλωματική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να επικοινωνήσει τα εθνικά μας δίκαια στους συμμάχους».

Με αφορμή συστάσεις των ΗΠΑ προς τη γειτονική Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιορίστηκε στην ακόλουθη δήλωση :«Δεν θα μιλήσω για τις ελληνοτουρκικές διαφορές σήμερα ημέρα λαμπρού εορτασμού. Θεωρώ ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί και εντείνει στο μέγιστο βαθμό την διπλωματική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να επικοινωνήσει τα εθνικά μας δίκαια στους συμμάχους. Θεωρώ αυτή την επιστολή της Αμερικανικής πλευράς, της οποίας το περιεχόμενο δεν γνωρίζω ακόμη, αντιλαμβάνομαι όμως το πνεύμα, ότι κινείται πάρα πολύ εντατικά στο διπλωματικό πεδίο για να προασπίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Γιατί δεν είναι μόνο η αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η πολυδιάστατη προσπάθεια, η διπλωματική που γίνεται. Και ο Ιούλιος θα είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον μήνας σε αυτό το πεδίο, το διπλωματικό».

Για κάθε ενδεχόμενο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή. Και όπως έδειξε η άσκηση της προηγούμενης Τετάρτης σε διεθνή ύδατα άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περίπου 50 μίλια νότια της Καρπάθου, οι δοκιμές ήταν επιτυχείς και τα μηνύματα εστάλησαν σε φίλους και εχθρούς.