Το 2019, οι επενδύσεις από το Λουξεμβούργο στη Βουλγαρία ανήλθαν στα 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ. “Είμαστε ο τρίτος πιο σημαντικός επενδυτής στη Βουλγαρία”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν κατά την συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχάριεβα. Η επίσκεψη της υπουργού είναι η πρώτη βούλγαρου υπουργού Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο μετά από 13 χρόνια.

Η Βουλγαρία είναι καλός φίλος του Λουξεμβούργου, σας υποστηρίζαμε πάντα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τόνισε ο Ζαν Άσελμπορν. Η Ζαχάριεβα επεσήμανε ότι η Βουλγαρία “δεν θα ξεχάσει την τεράστια υποστήριξη του Λουξεμβούργου κατά την ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤ”, καθώς και “για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ”.

Επίσης κατά τη διαρκεια των συνομιλιών των δυο ΥΠΕΞ συμφωήθηκε ότι από την 1η Ιουλίου, μεταξύ Βουλγαρίας και Λουξεμβούργου θα πραγματοποιούνται απευθείας τουριστικές πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα. Α

Αυτό ανακοινώθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη της αν. πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχάριεβα στο Λουξεμβούργο. «Για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της λοίμωξης, δεν πρέπει να κλείνουν ολόκληρα κράτη, αλλά περιοχές ή πόλεις όπου υπάρχουν κρούσματα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπόρν.

Η Ζαχάριεβα συμφώνησε με τον συνάδελφό της και τόνισε ότι η Βουλγαρία είναι ανοιχτή σε τουρίστες από το Λουξεμβούργο και τους περιμένει. Οι δυο υπουργοί συζήτησαν ορισμένα ζητήματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας – τον προϋπολογισμό της ΕΕ, την ανάκαμψη από τις επιπτώσεις του κοροναϊού, τη διεύρυνση της ΕΕ, τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: BNR