Όχι λένε οι Εβρίτες στο άνοιγμα του τελωνείου των Καστανεών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πολιτικός κόσμος του Έβρου αλλά και απλοί πολίτες ενώνουν τις φωνές τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και λένε «όχι» στο άνοιγμα του τελωνείου στις Καστανιές.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν έπειτα από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως, «από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη «νέα κανονικότητα» και ότι ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων.

Να τονίσουμε πως η δήλωση αυτή είχε προηγηθεί της δήλωσης Χαρδαλιά ο οποίος δήλωσε πως η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή.

Ποιο οι λόγοι του «όχι» στο άνοιγμα Καστανεών

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους σύσσωμος ο Έβρος λέει όχι είναι τρεις. Αρχικά λόγω του κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού, αφού εκτιμάται πως η κατάσταση με τον COVID 19 στην γειτονική μας χώρα είναι ανεξέλεγκτη. Επίσης, η οικονομική κρίση στην αγορά είναι ακόμη ένας λόγος, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους, αλλά και τη βόλτα τους στη γείτονα χώρα και τέλος η στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Να υπενθυμίσουμε πως και οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης στην Αλεξανδρούπολη σε επιστολή διαμαρτυρίας τους ζήτησαν το κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία.