Κλειδί για την οικονομία του νησιού της Θάσου αποτελεί ο τουρισμός. Φέτος οι προσδοκίες όλων στρέφονται στους Βαλκάνιους γείτονές μας. Γέμισαν το τριήμερο που μας πέρασε οι παραλίες του νησιού. Οι τοπικές αρχές δηλώνουν έτοιμες για τα μέτρα ασφαλείας ενώ εφαρμόζονται και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα από τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα. Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης αλλά και προσοχή θα κινηθούν φέτος στον τομέα του τουρισμού όλοι οι επαγγελματίες στο νησί της Θάσου.

 

Σε δηλώσεις της στο ΘΠΕ η κα Μαρία Πολυμέρου Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Θάσου και τουριστικός πράκτορας (Mermaid Travel) τονίζει πως όλοι οι Θάσιοι είμαστε εδώ για να δουλέψουμε για τον τουρισμό, για το νησί μας. «Καταφέραμε να προσέξουμε την ασφάλεια και μπορούμε να πούμε ότι λειτουργούμε με ασφάλεια στον τουρισμό». Και συνεχίζει: «Όμως είναι ζωντανό όλο αυτό».

Οι επισκέπτες του νησιού άρχισαν να έρχονται. Στόχος μας οι Βαλκάνιοι επισκέπτες. Η κρίση φέτος θα είναι εμφανής, όμως εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Τέτοια περίοδο μέσω του Αεροδρομίου Καβάλας την περσινή χρονιά είχαμε 23 πτήσεις τσάρτερ από Γερμανία εβδομαδιαίως. Φέτος, για το μήνα Ιούλιο οι πτήσεις θα είναι μόλις 3 την εβδομάδα και 10 πτήσεις τον Αύγουστο. Και οι Άγγλοι προσπαθούν να ξεκινήσουν, όπως και οι Σκανδιναβοί πλην όμως υπάρχουν δυσκολίες με τις αποφάσεις των χωρών και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρεί η κάθε μία αλλά και τις οδηγίες της ΕΕ».

Τα πακέτα αυτά, για όσου δεν καταφέρουν να έρθουν φέτος στο νησί μεταφέρονται για το 2021. Η κρίση θα είναι εμφανής φέτος, επισημαίνει η κα Πολυμέρου. Από ακυρώσεις που έγιναν συμπεριλαμβάνονται και αυτές από Ιταλία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης από τη μεριά του επισημαίνει στο ΘΠΕ πως φέτος δίνουμε βαρύτητα στη Βαλκανική αγορά και μάλιστα θα κινηθούμε όλοι μας με τους επισκέπτες του last minute. «Παρατηρείται ήδη συνωστισμός από Βούλγαρους και Ρουμάνους, ίσως και Σέρβους, ενώ στη συνέχεια θα έχουμε και επισκέπτες δειλά – δειλά από Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία από κρατήσεις που έχουν γίνει ήδη για τον Ιούλιο, Αύγουστο. Όλες οι άλλες αγορές μεταφέρονται για την επόμενη χρονιά».