“Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική”. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή σε εκπομπή του ΑΝΤ1  ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε έκανε λόγο για τη ελληνική στάση απέναντι στις ενέργειες της Άγκυρας.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε  πως “Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται”. “Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Εμείς εκεί καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία απάντησε πως, “Εξετάζουμε όχι τις προθέσεις της Τουρκίας αλλά τις δυνατότητές της. Σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις και επιλογές και έχουμε εξετάσει και το τρίτο και το τέταρτο βήμα… Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική”.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει περίπτωση αύξησης της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας δήλωσε πως σύντομα θα κατατεθούν σχετικές προτάσεις οι οποίες θα τύχουν της δέουσας αξιολόγησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των επιτελείων.

Να επισημάνουμε, πως η αύξηση της στρατιωτικής θητείας κρίνεται επιβεβλημένη, τόσο για λόγους επαρκούς επάνδρωσης των μονάδων εκστρατείας, όσο και για την παροχή ουσιαστικότερης και ποιοτικότερης εκπαίδευσης στο στρατεύσιμο προσωπικό.