Ξεκίνησε χθες το βράδυ στην Παραλία Καβάλας, μπροστά από την προτομή του «Κωνσταντίνου Κανάρη» η προβολή μιας σειράς από ντοκιμαντέρ που έχουν σχέση με την ιστορία της πόλης. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2020 του Δήμου Καβάλας.

Η αρχή έγινε με το χρονικό της Απελευθέρωσης της πόλης και ακολούθησε η ιστορία της Επιχειρηματικότητας τα τελευταία 100 χρόνια στην Καβάλα, ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε και στην επετειακή εκδήλωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητήριου Καβάλας.

Η πρώτη ημέρα προβολών έκλεισε με ντοκιμαντέρ για την Αθλητική ιστορία της πόλης, με την παρουσίαση των μεγάλων μορφών του αθλητισμού Ε. Δαβιτζόγλου και Τ. Χατζηγρηγορίου.

 

Οι προβολές συνεχίζονται και σήμερα το βράδυ στις 9.00μ.μ., με αφιέρωμα στα 40χρονα Ποιμαντορίας στην Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου του μακαριστού Κυρού Προκοπίου αλλά και την ιστορία της Λιμενικής Υπηρεσίας Καβάλας. Η βραδιά θα κλείσει αύριο με ένα μεγάλο αφιέρωμα σε σημαντικές προσωπικότητες της πόλης που με τις δωρεές τους βοήθησαν τα μέγιστα την πόλη και τους κατοίκους της. Την επιμέλεια των ντοκιμαντέρ έχει ο δημοσιογράφος ερευνητής Κωνσταντίνος Παπακοσμάς.