Ολοένα και αυξάνονται τα φαινόμενα διαμαρτυριών εναντίον της ΑΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΕΟΝ ΕΥΠ στη Θράκη, αφού μετά την ξαφνική “αποχώρηση” κορυφαίων στελεχών το 2018, όλες οι περιφερειακές διευθύνσεις υπολειτουργούν, ενώ οι “διορισμένοι” επικεφαλής επι της ουσίας αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς την κεντρική διοίκηση, αφού παραμένουν “ταμπουρωμένοι” στα γραφεία τους, χάνοντας καθημερινά χιλιάδες πληροφορίες, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η ελληνική διπλωματία και που όπως έχουμε γράψει σε άλλο ρεπορτάζ, το ρόλο αυτό έχει αναλάβει μέρος των επιτελών του Δ.Σ.Σ. και της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αγανάκτησης είναι οι δημόσιες πλέον αναρτήσεις στα social media πολιτικών, πολιτευτών και άλλων φορέων ενάντια στην ΕΥΠ με απαίτηση παραίτησης απο τις θέσεις των επικεφαλής!

 

Η ανάρτηση “μιλά” μόνη της…

Και δεν είναι μόνον αυτά που καταγγέλλονται για την ΑΚΕΦΑΛΗ ΕΥΠ στη Θράκη!

Το ζήτημα είναι, τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που έχει αναλάβει το “χαρτοφυλάκιο” αυτό στο Μαξίμου και συνεπώς η χρονοκαθυστέρηση “εκκαθαρίσεων” στην Κατεχάκη και η στελέχωση κρίσιμων περιφερειακών διοικήσεων, όπως αυτή της Θράκης, δημιουργεί τεράστια ζητήματα υψίστης εθνικής ασφάλειας.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ…

Βεβαίως, επειδή η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει, τα άξια στελέχη της ΕΥΠ, που “απομακρύνθηκαν” αναγκαζόμενοι σε παραιτήσεις, δικαιώθηκαν απο τα Διοκητικά Δικαστήρια, με αποφάσεις που πραγματικά δικαιώνει όχι μόνο την προσωπική τους ταλαιπωρία, αλλά και την επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Ας θυμηθούμε τι γράφτηκε για την υπόθεση αυτή:

Ακυρώθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών οι πράξεις του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη, με τις οποίες είχε απομακρυνθεί από τη θέση της η επικεφαλής της στρατηγικής σημασίας για την Εθνική μας Ασφάλεια Μονάδας της υπηρεσίας στη Θράκη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε την υπάλληλο κρίνοντας ότι η αφαίρεση των καθηκόντων της ήταν αναιτιολόγητη. Η ηγεσία της ΕΥΠ είχε δώσει μεγάλη δημοσιότητα στην απομάκρυνση, καθώς ο κ. Ρουμπάτης είχε αναφερθεί στο ζήτημα σε σε “κλειστή” συνέντευξη Τύπου σε επιλεγμένους δημοσιογράφους συγκεκριμένων ΜΜΕ, επιχειρώντας την πλήρη απαξίωση του συγκεκριμένου στελέχους της υπηρεσίας εμπλέκοντάς το μάλιστα και σε σενάρια κατασκοπευτικής φαντασίας, με περαιτέρω αποτέλεσμα η ιδιαίτερα ευαίσθητη μονάδα της Θράκης να έχει μείνει ακέφαλη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα, μετά και τη Δικαστική ακύρωση των πράξεων του τέως Διοικητή, μένει να δούμε εάν η νέα ηγεσία θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα, συμμορφούμενη προς την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και κατά πόσον θα επανορθώσει την παράνομη μεταχείριση ενός ικανού και αποτελεσματικού στελέχους, επαναφέροντας σε πλήρη λειτουργία τη Μονάδα της Θράκης με την ίδια ως επικεφαλής.

Διαβάστε παρακάτω την Δικαστική Απόφαση η οποία αποτελεί κόλαφο για την διοίκηση Ρουμπάτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;

Η κυβέρνηση λοιπόν, μετά και τα πολλαπλά φιάσκα του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη, που είναι ο κύριος υπεύθυνος της σημερινής κατάστασης υποστηριζόμενος φυσικά απο την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα ανιστόρητα τοπικά στελέχη που κινήθηκαν με μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα κατά των επιτελών της ΕΥΠ, θυσιάζοντας το εθνικό συμφέρον για το δικό τους, είναι άξιο απορίας, γιατί δεν επανατοποθετεί τα δικαιωθέντα στελέχη στις θέσεις τους, έτσι ώστε η ΕΥΠ στη Θράκη, να αποκτήσει υπόσταση, σοβαρή λειτουργία, επανάκαμψη των πηγών της, προσφέροντας ουσιαστικό έργο στην κυβέρνηση και τα υπουργεία εθνικής ασφαλείας.

Η ευθύνη του Πρωθυπουργού για την ΑΚΕΦΑΛΗ ΕΥΠ στη ΘΡΑΚΗ, είναι ακέραιη, μετά απο 365 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας απο τη Ν.Δ.

-Τι είναι αυτό που σταματά τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης να πάρει ριζικές αποφάσεις;

-Γιατί και ποιους εξυπηρετεί να παραμένει ανοχύρωτη η Θράκη επιχειρησιακά;

Μία απάντηση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αν όχι απο το Γραφείο του Πρωθυπουργού θα έλυνε την απορία που κυριαρχεί σε διπλωματικά και πολιτικά γραφεία.