Νέα συνταρακτικά στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για το ρόλο του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη (σ.σ. γνωστό Ρωσσόφιλο για όσους τους διαφεύγει…), ο οποίος επι ημερών του προσπάθησε να στήσει έναν απίθανο μηχανισμό χειραγώγησης των μεγαλύτερων διπλωματικών deals καθώς και να ελέγχει κάθε κίνηση των “δικών” του Δημάρχων, πάντα για λογαριασμό μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στην περίπτωση που μας αφορά, στην Αδελφοποίηση του Δήμου Κομοτηνής με την αυτοδιοικητική περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης, ο ρόλος του πρώην Διοικητή ήταν όχι μόνο ρυθμιστικός αλλά καθοριστικός, καθώς ΕΠΕΒΑΛΕ επι της ουσίας την Αδελφοποίηση αυτή, υπο τις εντολές του Ελληνο-Ρώσσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ολα είχαν συμφωνηθεί για την αδελφοποίηση αυτή και όχι μόνο στη συνάντηση των δύο ανδρών το 2016 στο ξενοδοχείο του οικονομικού μεγιστάνα και Προέδρου του ΠΑΟΚ, “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ”, πάντα εις γνώση του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Νίκου Παππά, Νικου Κοτζιά και Μαν. Σφακιανάκη.

Ο πρ. Διοικητής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης

Η συνάντηση αυτή, που για να κλειστεί πέρασε απο πολλές “συμπληγάδες” μιας και ο Γ. Ρουμπάτης ήθελε να εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη απο τον Σαββίδη (σ.σ. όπως έκανε άλλωστε και με το Αραβικό λόμπι), είχε πολλά αντικείμενα συζήτησης, όπως διευκολύνσεις του επιχειρηματία σε διάφορες γραφειοκρατικές και όχι μόνο εμπλοκές που του δημιουργεί ο κρατικός μηχανισμός της Ελλάδας, οι τυπικοί έλεγχοι σε διακινήσεις εμπορικών συναλλαγών καθώς και εξασφαλίσεις βίζας για στενούς συνεργάτες και επισκέπτες του κ. Σαββίδη.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η κίνηση διαδικασιών της Αδελφοποίησης του Δήμου Κομοτηνής με την αυτοδιοικητική περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης. Εκεί έπρεπε όμως να είναι σύμφωνος και ο τότε Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο κ. Πετρίδης, προφανώς και δεν είχε άλλη επιλογή απο το να πειθαρχήσει στις απαιτήσεις του κου Ρουμπάτη, μιας και γνωρίζει τη δυναμική της Υπηρεσίας, οπότε η ικανοποίηση ενός τέτοιου αιτήματος, που φάνηκε και ως διπλωματική εξωστρέφεια του Δήμου Κομοτηνής, αν μη τι άλλο ήταν εύκολη υπόθεση.

Μια Αδελφοποίηση όμως περιέχει και οικονομικά δεδομένα, τα οποία είτε αγνοούσε ο κ. Πετρίδης είτε όχι, δεν αγνοούσαν όμως οι κ.κ. Ρουμπάτης και Σαββίδης, που ήθελαν και σχεδίαζαν την “ρωσσική εισβολή” στη Θράκη με τρόπο υποδειγματικό και προσεκτικό με παράλληλα οικονομικά οφέλη.

-Τι γνώριζε λοιπόν ο πρ. Δήμαρχος Κομοτηνής για το όλο θέμα;

-Τι γνώριζε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για τις παρασκηνιακές κινήσεις των Ρουμπάτη – Σαββίδη στην προκείμενη περίπτωση;

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Ο οικονομικός μεγιστάνας, ομογενής Ιβάν Σαββίδης, επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ, “αλώνιζε” σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, υλοποιώντας εκτός απο τα δικά του οικονομικά – επιχειρηματικά σχέδια και το στρατηγικό διπλωματικό σχέδιο της Ρωσίας για έλεγχο της Θράκης, που ως γνωστόν κατέχει μία γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση.

Οι σχέσεις του κ. Σαββίδη με τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν καθολική, κάθε επιθυμία του ήταν προσταγή, όπως ομολόγησε και ο πρώην υπουργός Οικονομίας κος Τσακαλώτος, ενώ στην παρουσία του πάντα ενισχυτικό ρόλο έπαιζε και παίζει ο άρρηκτος κρίκος με τη Μονή Βατοπεδίου και το Αγιο Ορος.