Για πρωτοφανή στοχοποίηση της περιοχής του Έβρου κάνει λόγο η Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Έβρου, στην επιστολή που απέστειλε προς το Υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από την ανακοίνωση πως «στα σύνορα με την Βουλγαρία, η είσοδος στους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ από τα τελωνεία Νυμφαίας και Ορμενίου επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους,».

Όπως επισημαίνεται η απόφαση προτρέπει αυτή κατά μία έννοια για επίσκεψη σε άλλα μέρη την χώρας καθώς η μοναδική δίοδος πλέον είναι ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

“Το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Ορμένιου , Νυμφαίας και Εξοχής αποτελεί μια«ιδιότυπη» καραντίνα της περιοχής μας με στόχο την απομόνωση της από κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη, “προτρέποντας”  τον κατά μία έννοια για επίσκεψη σε άλλα μέρη την χώρας καθώς η μοναδική δίοδος πλέον είναι ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα .

Σε μία τόσο δύσκολη εποχή και για την Θράκη, δεδομένου του προσφυγικού προβλήματος και των εντάσεων που δημιούργησε στην περιοχή μας το προηγούμενο διάστημα αλλά και της έξαρσης των κρουσμάτων του Κορονοϊού στην γειτονική Τουρκία μειώνεται σημαντικά η τουριστική κίνηση.

Μέσα σ αυτές τις συνθήκες, κι ενώ αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τα καταστήματα μας έρχεται αυτή η απόφασή της Κυβέρνησης βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής και φυσικά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης και άλλων συναφών επαγγελμάτων.

Θεωρούμε λοιπόν, επιτακτική ανάγκη την άμεση αλλαγή της απόφασης της Κυβέρνησης, καθώς το ζήτημα αφορά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας, καταλήγει η επιστολή”, αναφέρει η Ένωση στην επιστολή.