Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε ο Σύλλογος “Αινήσιο Δέλτα Έβρου” για το θέμα της νομιμοποίησης των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, η συμβολή και το έργο των ιδιοκτητών των καλυβών στο Έθνος αναγνωρίστηκαν δημόσια και από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν επισκέφθηκε την περιοχή στις 04 Μαρτίου.

“Αποδείχθηκε περίτρανα, με πράξεις πλέον και όχι με λόγια οι μείζονος, εθνικής  σημασίας λόγοι  που διαδραματίζουν οι καλύβες μας στον συγκεκριμένο χώρο, όπου με την παρουσία μας σε συνδυασμό με την συγκροτημένη επιχειρησιακή ικανότητα  των κρατικών αρχών (αστυνομία, στρατό, λιμενικό) διατηρήσαμε τον Έβρο όρθιο στα κακόβουλα σχέδια των Τούρκων, και το σύνθημα «Ο ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ» να κάνει τον γύρο του κόσμου”, τονίζεται στην επιστολή.

“Γνωρίζετε ότι πάντα παλεύαμε για την επίλυση του προβλήματος μας, και σε καμία περίπτωση το αίτημα μας περί νομιμοποίησης των καλυβών δεν είναι όψιμο.

Δεν ζητάμε ανταποδοτικότητα για την επαγρύπνηση και την συμβολή μας στην πάταξη της  καθοδηγούμενης από τους Τούρκους, μαζικής εισβολής. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με ή χωρίς καλύβες  όποτε μας ζητηθεί για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής Δέλτα του Έβρου, διότι για εμάς « ΠΑΤΡΙΔΑ » δεν είναι πολιτικά πρόσωπα που εναλλάσσονται, ούτε πολιτικά κόμματα και χρώματα, είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, οι αγώνες και το αίμα των ηρώων μας, είναι οι οικογένειες μας,  είναι το ευλογημένο χώμα που πατάμε.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, σας ζητάμε να ενσκήψετε στο πρόβλημα, να επιλύσετε άμεσα το ζήτημα, στα πλαίσια του άρθρου 122 του ν. 4495/2017 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 56 του ν. 4643/2019, να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχουν γίνει, πριν την εκπνοή  της προθεσμίας  αναστολής  κατεδαφίσεων”, αναφέρεται στην επιστολή.