Αν στην Αθήνα, “στενάζουν” και “βοούν” τα ΜΜΕ με τις αποκαλύψεις των κυκλωμάτων που είχαν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη όσο και σε άλλες μορφές εξουσίας, στη Θράκη, στη διάρκεια της τετραετίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ορισμένοι δημοσιογράφοι που διετέλεσαν σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων σε Υπουργεία αλλά και σε γραφεία Βουλευτών, είχαν “ελευθέρας” πρόσβασης αλλά και παρέμβασης σε σημείο που καθόριζαν μέχρι και την εξέλιξη ποινικών υποθέσεων!

Δημοσιογραφική ή κανονιστική η παρουσία τους στις διαδηλώσεις;

Ο δημοσιογράφος αυτός, που έτυχε “αιφνιδίως” (;) και της τιμητικής διάκρισης απο το Ιδρυμα Μπότση και χαίρει των προνομίων της ΕΣΗΕΜΘ με εικονικά ένσημα απο τοπική εφημερίδα προκειμένου να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό για να ενταχθεί στο Δημοσιογραφικό Συνδικαλιστικό Όργανο, έμπαινε και έβγαινε στα γραφεία Εισαγγελέων και Δικαστών, κάνοντας χρήση άλλοτε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα και άλλοτε το “πολιτικό ελευθέρας” του ειδικού συνεργάτη Υπουργού ή Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλε διατηρούσε και διατηρεί ενημερωτικό site, μέσω του οποίου διοχέτευε απόρρητα στοιχεία δικογραφιών εξυπηρετώντας συμφέροντα πολιτικών και επιχειρηματικών του φίλων και όχι μόνο!

Ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος απένειμε κατόπιν εντολών άνωθεν το Βραβείο Μπότση στον κ. Σιδηρόπουλο

Ο εν λόγω “συνάδελφος”, που είχε παρέμβαση και σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό λόγω της εταιρικής ιδιότητας του αδελφού του, που μέχρι το 2014 είχε ρίξει “μαύρο” λόγω οικονομικών προβλημάτων και επι ΣΥΡΙΖΑ “ανοιξε εν μία νυκτί”, έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της κρατικής διαφημιστικής πίτας, και που σήμερα, αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος των Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, έριξε “μαύρο” και πάλι, αυτός ο κύριος λοιπόν, απολαμβάνοντας ακόμη την “ασυλία” των κομματικών του φίλων, είχε στενές σχέσεις με “εξαρτώμενους” Εισαγγελείς που διετέλεσαν στο Νομό Ξάνθης, αλλά και στο Νομό Ροδόπης, διαθέτοντας έτσι πρόσβαση σε σοβαρές υποθέσεις, στοιχεία των οποίων τα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν και με σκοπό άλλοτε να αποσπάσει χρήματα, άλλοτε να σπιλώσει και να διασύρει ιδιωτικές υποθέσεις ικανοποιώντας τις επιθυμίες των πολιτικών και επιχειρηματικών αφεντικών του.

Οι στενές σχέσεις του επίσης με Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης Δημοσιογράφο, του έδινε το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε Δημάρχους και να κανονίζει μέχρι και… “ραντεβού με Υπουργούς ή στελέχη του Μαξίμου”, πάντα υπο τις “ευλογίες” του “πολιτικού στρατάρχη του ΣΥΡΙΖΑ” στο Νομό Ξάνθης!

ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Ο Δημοσιογράφος αυτός, δεν είναι άλλος απο τον Γιάννη Σιδηρόπουλο, διαχειριστή του site “Xanthi2.gr” και πρώην διαχειριστή του ομίλου “Xantipress.gr”, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στενός συνεργάτης του Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου, στενός συνεργάτης και μετακλητός υπάλληλος στον υπουργό Γιαννακίδη, στενός συνεργάτης του Ευρωβουλευτή Κούλογλου και φυσικά το “μάτι” και το “αυτί” του Βαξεβάνη στη Θράκη!

Οι σχέσεις με τον Ευρωβουλευτή και δημοσιογράφο κ. Κούλογλου, είναι όχι μόνο πολιτικές αλλά σχεδόν “αδελφικές”
Δημοσιογραφικό του “μέντωρα” ονόμαζε τον Βαξεβάνη ο Σιδηρόπουλος.

Ανθρωπος με ισχυρές προσβάσεις σε εξουσία, την περίοδο της καθεστωτικής διακυβέρνησης απο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλούσε ανοιχτά με Εισαγγελείς και Δικαστές, κατείχε σύστημα παρακολούθησης αστυνομικών συμβάντων για να έχει άμεση πληροφόρηση (παράνομη κατοχή), συνομιλούσε με την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία, ενώ κάθε του δημοσίευμα εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα και καταστάσεις.

ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ;

Αξιο απορίας πάντως είναι το γεγονός, πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, του οποίου το όνομα δημοσιεύουμε απροκάλυπτα και χωρίς φόβο ανάκλησης μιας και έχουμε ιδίαν αντίληψη των γεγονότων που αναφέρουμε στο ρεπορτάζ, ουσιαστικά κατείχε ρόλο “επικοινωνιακού ρυθμιστή” στην περιοχή της Θράκης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αρμοδιότητές του ξεπερνούσαν τα δημοσιογραφικά δεδομένα και είχε “αγαστή” συνεργασία με “παραμάγαζα” της ΕΥΠ και του ΥΠΕΞ, δηλαδή με ανθρώπους όχι επιχειρησιακούς, αλλά που είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί είτε τελούσαν εκτός κλίματος της εποχής και τον χρησιμοποιούσαν για να προβάλλουν τα θέματα που εκείνοι επιθυμούσαν.

Κουμπαριά – “ασπίδα” – για τον Σιδηρόπουλο…

-Ποιοι λοιπόν έδωσαν το “ελευθέρας” στον κ. Σιδηρόπουλο;

-Με ποιανού τις “πολιτικές” και δημοσιογραφικές “πλάτες” λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ο κ. Σιδηρόπουλος;

-Πως βρέθηκαν στα χέρια του δικόγραφα, καταθέσεις, απο υποθέσεις που δεν είχαν καμία σχέση με τον ίδιο και την επαγγελματική του ιδιότητα;

-Ποιοι δικαστικοί, ποιοι εισαγγελείς και ποιοι υπάλληλοι του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης, “βοηθούσαν” στις “αποκαλύψεις” τους τον κ. Σιδηρόπουλο;

-Με ποιούς ιερωμένους της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, είχε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας ο κ. Σιδηρόπουλος και ποιος έδινε στοιχεία νομικού και οικονομικού σκέλους ναών και Μονών στον δημοσιογράφο και με ποιο σκοπό;

-Ποια στελέχη του ΣΔΟΕ “αθώωσαν” τις λογιστικές παρατυπίες του “ΚΑΝΑΛΙΟΥ 6”;

-Με ποια επιχειρηματική σφραγίδα δουλεύει και εισπράττει χρήματα το site “Xanthi2.gr”;

Είναι μερικές απο τις απαντήσεις τις οποίες θα πρέπει να κληθεί να δώσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ο κ. Σιδηρόπουλος, όπως εξηγήσεις πρέπει να δώσει και για τη διοχέτευση στοιχείων προς τον κ. Βαξεβάνη, του τότε κυβερνητικού εκδότη, για την υλοποίηση “συμβολαίων πολιτικών και ποινικών θανάτων” συγκεκριμένων ανθρώπων στη Θράκη;