Περιοδεία στην Π.Ε. Δράμας πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου. Ο υφυπουργός επισκέφθηκε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, την Αντιπεριφέρεια Δράμας και το Επιμελητήριο.

Στις συναντήσεις με τους αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς του Νομού, ο κ. Καράογλου τους προέτρεψε να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, εντάσσοντας σε αυτό όλα τα σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν αισθητά προς το καλύτερο τη ζωή των συμπολιτών τους.

 

Εξήγησε αναλυτικά πως με το αναπτυξιακό πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι μετεξελίσσονται σε ατμομηχανές της ανάπτυξης και θεσμικούς εκφραστές ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους, το οποίο δίνει έμφαση στην αυτόνομη πορεία της Περιφερειακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης.

Το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, όπως είπε, είναι μια μεγάλη θετική πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. «Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα σταθεί σύμμαχος και αρωγός δίπλα στις δημοτικές Αρχές προκειμένου να αποτελέσουν πανίσχυρο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης, εξυπηρέτησης των πολιτών και βελτίωσης της ζωής τους».

Μάλιστα, ο Υφυπουργός προέτρεψε τους Δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας να κινηθούν άμεσα και μεθοδικά, ώστε να πετύχουν υψηλότατους ρυθμούς απορρόφησης των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν διασφαλιστεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, χάρη στο οποίο εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 40.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.

Τόνισε στους δημάρχους πως οι Δήμοι που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών μπορούν να μετάσχουν κανονικά στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, καθώς υπάρχει πρόβλεψη τεχνικής στήριξης από τους μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ και ειδικός άξονας χρηματοδότησης των μελετών.

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Καράογλου αφορούσε στην ανάγκη να παραμείνει ζωντανή η ελληνική περιφέρεια, κάνοντας ειδική αναφορά στο δημογραφικό πρόβλημα. «Πρέπει να κρατήσουμε τους συμπατριώτες μας στον τόπο τους», είπε. Και συνέχισε: «Να τους πείσουμε με έργα ότι έρχονται καλύτερες ημέρες και πως δεν χρειάζεται να αναζητήσουν τη μοίρα τους εκτός Ελλάδος».

Κατά την επίσκεψη του κ. Καράογλου στο Δημαρχείο Δράμας, ο δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, έθεσε στον υφυπουργό την αναγκαιότητα της σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό, καθώς επίσης και την διέλευση μέσω Δράμας της σιδηροδρομικής Εγνατίας τονίζοντας ότι ο Νομός Δράμας έχει αδικηθεί και βρίσκεται στην απομόνωση σε σχέση με τους άλλους νομούς της περιφέρειας.

«Η Δράμα πρέπει να αποκτήσει εξωστρέφεια για τη χάραξη της αναπτυξιακής της προοπτικής και πορείας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μαμσάκος. Η περιοδεία του κ. Καράογλου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Επιμελητήριο Δράμας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρό του κ. Στέφανο Γεωργιάδη.