Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολίγων ημερών κατάφερε η δραστήρια διοίκηση του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας να συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές για το αίτημα δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Φώτου φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένος σε δηλώσεις του στο ΘΠΕ : «Είμαστε συγκινημένοι από το έμπρακτο ενδιαφέρον των Καβαλιωτών που στηρίξανε κι αυτή την προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής  μας τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Στέφανο, τον  κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ. Κ.Αντωνιάδη, τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θ.Μουριάδη, τους  συνδικαλιστικούς  και πολιτιστικούς  συλλόγους της πόλης αλλά ιδιαίτερα τους Πολίτες του Νομού μας που υπερκάλυψαν τον στόχο  μας των 5000 υπογραφών για την δημιουργία της ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Καβάλας».

Καταλήγοντας ο κ. Φώτου επεσήμανε: «Υποσχόμαστε ότι αυτός είναι ένας  στόχος ζωής για εμάς και θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τον υλοποιήσουμε γιατί οι Ογκολογικοί Ασθενείς έχουν το δικαίωμα αξιοπρεπούς κλινικής θεραπείας όπως όλοι». Είναι άμεση ανάγκη για τους Καβαλιώτες ασθενείς να ανοίξει η Ογκολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ προέτρεψε και τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας να συνδράμουν κι αυτοί με τη σειρά τους ώστε να έχει ευτυχή κατάληξη το αίτημά τους.

Η επιστολή του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν.Καβάλας απεστάλη χθες στο Υπουργείο Υγείας, ενώ όπως μας γνωστοποίησε ο κ. Φώτου και ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ.κ. Στέφανος προώθησε ανάλογη επιστολή προς τον κ. Κικίλια με το δίκαιο αίτημα της Καβάλας