Προσπάθειες καταβάλλονται από τη διοίκηση του Δήμου Νέστου ώστε να λειτουργήσει στη Χρυσούπολη η μονάδα Υγείας του Κέντρου Άνοιας που θα εποπτεύεται ως επιχορηγούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα από τη Διεύθυνση Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου, από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τον δήμο Νέστου.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δήμο Νέστου παρουσία του Δημάρχου Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Κλειτσιώτη και του μέλους του ΔΣ του Νοσοκομείου κ. Φώτη Πασχαλίδη να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Όπως γίνεται γνωστό από το Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, έχει υπάρξει συμφωνία σε πρώτο στάδιο. Ο Δήμος Νέστου θα πρέπει να μισθώσει τον χώρο που επιλέχθηκε ως κατάλληλος από τις αρμόδιες αρχές και να προβεί στις σχετικές εργασίες διαμόρφωσης του Κέντρου. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η νέα αυτή δομή Υγείας, αναμένεται να είναι έτοιμη και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Δημότες Νέστου. Στο κέντρο Άνοιας στη Χρυσούπολη, θα μπορούν να φιλοξενηθούν πάσχοντες, υπό την παρακολούθηση ψυχιάτρου από το Νοσοκομείο Καβάλας.