Κάθε χρόνο αυξάνεται η τουριστική κίνηση στις παραλίες του Δήμου Παγγαίου. Συγκεκριμένα η περιοχή Νέας Ηρακλείτσας, Νέας Περάμου, η Παραλία Αμμολόφων αλλά και η Τούζλα στην ευρύτερη περιοχή Οφρυνίου, αποτελούν τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του στο ΘΠΕ ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης «προσφέρονται άριστες υπηρεσίες από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε όλες τις παραλίες του Δήμου Παγγαίου και είναι μία καλή βάση για την ανάπτυξη του τουρισμού. Καθημερινά γεμίζουν οι υπέροχες παραλίες του Δήμου μας. Η περιοχή μας είναι τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες». Από πλευράς Δήμου καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες ώστε να παρέχονται στους επισκέπτες ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού, επεμβάσεων και βελτιώσεων στους βιολογικούς καθαρισμούς και να μένουν ικανοποιημένοι.

 

Άλλωστε η συνολική εικόνα ενός τουριστικού μέρους είναι αυτή που το κατατάσσει στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης και το μεγάλο ενδιαφέρον της βουλγαρικής και ρουμανικής αγοράς. Σε αυτό συνέβαλαν και οι συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις του δήμου Παγγαίου σε Σόφια και Βουκουρέστι.

Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή την αυξημένη κίνηση οχημάτων στην Εγνατία Οδό, ασκούνται πιέσεις από πλευράς Δήμου Παγγαίου για την έγκαιρη παράδοση στην κυκλοφορία του κόμβου Αγίου Ανδρέα. Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει στο ΘΠΕ, πως λόγω του κλεισίματος του Κόμβου ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες. Το έργο μάλιστα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί ήταν να ολοκληρωθεί 15 Μαΐου αλλά λόγω κορονοϊού είναι να δοθεί σε κυκλοφορία στις 15 Ιουλίου 2020. Οι διαβεβαιώσεις που έχει ο δήμαρχος από την κατασκευάστρια εταιρεία ΑΚΤΩΡ είναι πως μέσα στο Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 14 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί το έργο.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα των τελευταίων ετών είναι και ο κόμβος Νέας Ηρακλείτσας. Με αφορμή και το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα στην περιοχή, που σημειωτέον είναι ένα από τα πολλά τροχαία που συμβαίνουν, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παρεμβαίνει και εγκαθιστά σύγχρονο ρυθμιστή κυκλοφορίας στους φωτεινούς σηματοδότες στον κόμβο προς Άγιο Ανδρέα, στην είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας.

Αυτό γίνεται για να πάψουν οι συχνές βλάβες του συστήματος. Στόχος της Π.Ε.Καβάλας είναι στην ίδια διασταύρωση να καταργηθούν μακροπρόθεσμα οι φωτεινοί σηματοδότες και να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος. Η εγκατάσταση του νέου σύγχρονου ρυθμιστή και οι φωτεινοί σηματοδότες θα εγκατασταθούν άμεσα ώστε το Σαββατοκύριακο να μην υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία στους επισκέπτες.