Για πολύ λίγο κράτησαν τα χαμόγελα αισιοδοξίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού χθες είχαμε καινούρια εισαγωγή ατόμου με κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, χθες εισήχθη στο Νοσοκομείο Αναφοράς 80χρονος από τη Δράμα ανεβάζοντας και πάλι το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΑ στους 13.

Να τονίσουμε, πως από αυτά έξι βρίσκονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ένα στην ΜΕΘ και έξι στη Μονάδα Covid-19.

Να υπενθυμίσουμε, πως την Τρίτη δεν είχε γίνει καμία εισαγωγή, ενώ δόθηκαν και δύο εξιτήρια.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου σε ολόκληρη τη χώρα είναι 33, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3622 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες). Από το σύνολο των 3622 κρουσμάτων, 892 (24.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1946 (53.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).