Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τους επιχειρηματίες της Σαμοθράκης, μετά την απόφαση για κλείσιμο των τελωνείων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνοντας τον μακρινό Προμαχώνα ως τη μοναδική οδική πρόσβαση στη Θράκη.

Όπως τονίζουν επιχειρηματίες της Σαμοθράκης στο Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πλέον η ζημιά είναι δεδομένη.

“Κάποια στιγμή πιστέψαμε πως μπορεί να σωθεί η σεζόν αλλά το κλείσιμο των συνόρων ήταν η καταδίκη μας.

Ξοδέψαμε χρήματα για να οργανωθούμε καταλλήλως και δεν ανοίγουν τα σύνορα για να έρθει ο κόσμος. Οι ακυρώσεις αυτή τη στιγμή είναι στο 70%”, επισημαίνουν στο ΘΠΕ.

Να αναφέρουμε πως η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων έχει σχεδόν αποκλείσει την τουριστική δραστηριότητα σε όλη την περιοχή με τους ξενοδόχους της Θράκης να κάνουν λόγο για “ταφόπλακα” στον τουρισμό της περιοχής, η οποία είναι σε “τουριστικό αποκλεισμό”.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως για πρωτοφανή στοχοποίηση της περιοχής του Έβρου έκανε λόγο και η Ένωση Καταστημάτων Εστίασης Έβρου.

“Το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Ορμένιου , Νυμφαίας και Εξοχής αποτελεί μια «ιδιότυπη» καραντίνα της περιοχής μας με στόχο την απομόνωση της από κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη, “προτρέποντας” τον κατά μία έννοια για επίσκεψη σε άλλα μέρη την χώρας”, επισήμανε η Ένωση.