Στην αποτύπωση της ζώνης παλαιού αιγιαλού και των ιδιοκτησιών στα Λιμενάρια προχωράει ο Δήμος Θάσου. Η δημοτική αρχή του νησιού πιστεύει πως έτσι θα δοθεί οριστική λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα που εδώ και χρόνια ταλανίζει τους ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων ακινήτων στα Λιμενάρια. Προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη που οργανώθηκε από τον Δήμο Θάσου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, εξειδικευμένοι επιστήμονες, σύμβουλοι με μακρά εμπειρία σε παρόμοια θέματα και κάτοικοι των Λιμεναρίων.

Εκείνο που αποφασίστηκε, προς διευκόλυνση των πολιτών είναι από πλευράς Δήμου Θάσου να γίνει αποτύπωση της ζώνης παλαιού αιγιαλού και των ιδιοκτησιών επ’ αυτού, με λεπτομερή καταγραφή των κτισμάτων ιδιωτών και επιχειρήσεων. Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης σημειώνει πως «οι επιχειρήσεις αυτές προϋπήρχαν του καθορισμού του παλαιού αιγιαλού και κατά το πλείστον διαθέτουν πολεοδομική άδεια».

«Σκοπός αυτής της καταγραφής», αναφέρει ο κ. Κυριακίδης, «είναι να επιλυθεί αυτό το χρονίζον πρόβλημα της ομηρίας των ιδιοκτητών και επιχειρηματιών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένης μάλιστα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που τόσο έχει ταλαιπωρήσει, και συνεχίζει να ταλαιπωρεί, τους επιχειρηματίες του τουρισμού». Υπενθυμίζεται ότι η αποτύπωση ζώνης παλαιού αιγιαλού στα Λιμενάρια γίνεται σε συνεργασία πάντα με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί και για τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου που αντιμετωπίζουν παρόμοιο ζήτημα.