Ποδηλάτες θα γεμίσει αύριο η Δράμα καθώς οι Breveterians θα περάσουν από την πόλη με προορισμό το Φαλακρό  στο πλαίσιο των αγώνων brevet. Τα brevet είναι ποδηλατικοί αγώνες υπεραποστάσεων. Οι αποστάσεις ξεκινούν από τα 200 και φτάνουν μέχρι και τα 1.200 χιλιόμετρα. Είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό.

Oι Breveterians της Κομοτηνής θα ξεκινήσουν σήμερα στις 9 το βράδυ από το κέντρο της πόλης για να διανύσουν μια απόσταση 400 χιλιομέτρων.: Πόρτο Λάγος, Τοξότες, Κεραμωτή, Καβαλά, Δράμα, Φαλακρό. Επιστροφή από  Παρανέστι, Σταυρούπολη, Ξάνθη και Ίασμο. Μια βραδινή πορεία για μια απόσταση που θα πρέπει να διανυθεί με όριο τις 27 ώρες. Τη διοργάνωση αυτού του Brevet έχει η Ποδηλατική Ομάδα «Μπλε» από την Αθήνα και θα συμμετέχουν τουλάχιστον είκοσι ποδηλάτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε ότι αφορά τον προορισμό του Φαλακρού τώρα, η Προσοτσάνη είναι αυτή, στους νότιους πρόποδες του όρους, που ορίζει την αρχή της ανάβασης στο μοναδικό βουνό του brevet.

H ανάβαση διακρίνεται από μια σταθερή κλίση με αρκετά “τοιχάκια” στις φουρκέτες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το συνολικό μήκος της ανάβασης αλλά κυρίως με το ότι απ’ τη διασταύρωση της Προσοτσάνης και μετά, δεν υπάρχει κανένα χωριό έως την κορυφή, καθιστά αναγκαίο έναν λειτουργικό προγραμματισμό προμηθειών για τουλάχιστον 80 χλμ.

Καταπληκτική εμπειρία για όσους συμμετάσχουν μέσα από την υπέροχη αυτή διαδρομή με προορισμό το Φαλακρό της Δράμας. Όπως εξηγούν οι διοργανωτές τα κοντρόλ για αυτή τη χρονιά θα είναι μη επανδρωμένα, με εξαίρεση την εκκίνηση και τον τερματισμό. Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν ως αποδεικτικά της διέλευσής τους από τα τρία κοντρόλ, 1. Εύλαλο, 2. Κεραμωτή και 3. Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, από μία φωτογραφία με τους ίδιους και το ποδήλατό τους, στα σχετικά σημεία που θα αναφέρονται στο roadbook. Τις φωτογραφίες αυτές, με αναγραφόμενη την ώρα λήψης τους, θα παρουσιάσουν στον τερματισμό, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εντός ορίου χρόνου διέλευσή τους από τα κοντρόλ και η επιτυχής ολοκλήρωση του brevet.