Το βουλγαρικό  κοινοβούλιο θα ψηφίσει στη σημερινή  συνεδρίαση την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί μπροστά στο κτήριο της Βουλής, ανέφερε ρεπόρτερ της ΒΕΡ.

Την 12η ημέρα των αντικυβερνητικών εκδηλώσεων οι διαδηλώσεις διήρκεσαν περισσότερες από 13 ώρες, με κύριο σύνθημα «Παραίτηση».

Η βασική διασταύρωση της γέφυρας Ορλόφ Μοστ αποκλείστηκε για μικρό χρονικό διάστημα. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν εκπρόσωποι επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις φορολογικές αλλαγές από τις οποίες πλήττονται. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους διασχίζοντας, συνεχώς, την διάβαση πεζών μπροστά από το κοινοβούλιο και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση προσωρινά σε μία από τις γραμμές του μετρό.

Χιλιάδες βούλγαροι πολίτες διαδήλωσαν  στη Σόφια και σε άλλες πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Διαδηλωτές κραύγαζαν, όπως  «Μαφία» και “Παραίτηση ” έξω από την έδρα της κυβέρνησης, με απότελεσμα να τους επιτεθούν βαριές οπλισμένες αστυνομικές μονάδες.