Μετά τη συνάντηση των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού GERB – Ενωμένοι Πατριώτες, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, που επιβίωσε της πρότασης μομφής, ανακοίνωσε αλλαγές στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μλαντέν Μαρίνοφ θα αντικατασταθεί από τον Χρίστο Τερζιίσκι, αστυνομικό καριέρας. Ο Μαρίνοφ είναι εξαιρετικός αξιωματικός, αλλά στην πολιτική υπάρχουν λάθη τα οποία τιμωρούνται, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο Μπορίσοφ είπε ότι οι ενέργειες της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, ειδικά στην παραλία του Ρόσενετς, δεν συνάδουν με την άποψή του σχετικά με την αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Ο σημερινός υπουργός Υγείας Κιρίλ Ανανίεφ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών αντικαθιστώντας τον μέχρι σήμερα υπουργό Βλαντισλάφ Γκοράνοφ. Ο Γκοράνοφ αντικαθίσταται λόγω μειωμένου ελέγχου στην επιτροπή τυχερών παιχνιδιών, δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Λάτσαρ Μπορίσοφ θα αναλάβει τη θέση του σημερινού υπουργού Εμίλ Καρανίκολοφ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις επιχορηγήσεις και τα επιδόματα που διανέμονται στο Υπουργείο Οικονομίας.

Ο Κοσταντίν Άγγελοφ, ο οποίος είναι διευθυντής του νοσοκομείου Αλεξάντροφσκα, στη Σόφια, αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

Τα καθήκοντα της υπουργού Τουρισμού Νικολίνα Ανγκελκόβααναλαμβάνονται από την αναπληρωτής πρωθυπουργός Μαριάνα Νικολόβα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, θα εργαστεί για την ενίσχυση του κόμματος GERB, επειδή υπάρχουν εσωτερικά λάθη και μειωμένος έλεγχος.

Κατά την συνέντευξη Τύπου στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ υποσχέθηκε ότι την Δευτέρα (27 Ιουλίου), θα ανακοινωθούν μέτρα για την υποστήριξη των θυμάτων της Covid-19.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ διευκρίνισε ότι με απαίτηση του συνασπισμού των Ενωμένων Πατριωτών, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, στην εφαρμογή των οποίων επιμένει ο μικρός συνασπισμός. Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η φροντίδα για τους ηλικιωμένους, οι βουλγαρικές κοινότητες στο εξωτερικό και το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία.

Πηγή: BRN