Στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία ενέκρινε το αλβανικό κοινοβούλι, με 105 ναι και 4 όχι, με 4 αποχές. Σύμφωνα με το Αλβανικό Συμβούλιο Υπουργών,η  συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία για την αγορά προϊόντων 100% γηγενών στην Τουρκία και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

H βουλευτής Elona Gjebrea πριν από την ψηφοφορία δήλωσε, όπως αναφέρει Hurriyet Daily News, ότι το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.

Επίσης ανέφερε ότι ο “στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, έχει υποστηρίξει σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επιμελητείας όπως ορίζει το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας”.

Επιπλέον δηλωσε ότι «ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνοι σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας. Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την ανταπόκρισή μας στις πολιτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”.