Κουνώντας αλβανικές σημαίες αλλά και σημαίες των δυτικών συμμάχων της Βόρειας Μακεδονίας , ο αντιπολιτευτικός συνασπισμός των κομμάτων Συμμαχίας για τους Αλβανούς και του Alternativa, πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση διαμαρτυρίας στα Σκόπια, στο πλαίσιο των ισχυρισμών τους, για κλοπή αλβανόφωνων ψήφων στις βουλευτικές εκλογές της 15ης Ιουλίου.

Η αλβανική αντιπολίτευση κατηγορεί, σύμφωνα με το BIRN, τους αντιπάλους της, συγκεκριμένα τη Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση (DUI) του Αλί Αχμέτι, ότι άσκησε μαζική πίεση στους πολίτες των αλβανόφωνων περιοχών και νόθευσε ψήφους την ημέρα των εκλογών.
Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι η Πορεία για τη Δημοκρατία «δεν είναι απλώς μια διαμαρτυρία. Είναι μια δημόσια έκφραση της βούλησης των αλβανών πολιτών στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι πιστεύουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης υπέστησαν σοβαρές παραβιάσεις στις τελευταίες εκλογές».

Επιπλέον, οι διοργανωτές επισήμαναν ότι «η πορεία είχε ως στόχο «να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι μια χώρα που ξεκινά τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ, δεν πρέπει να επιτρέψει σε ορισμένους από τους πολίτες της, να στερηθούν το δικαίωμά της επιλογής».

Η πορεία ξεκίνησε στις 7 μ.μ. στον αλβανικό δήμο Cair των Σκοπίων, πέρασε από κτίριο που στεγάζετε η κυβέρνηση και κατέληξε μπροστά από το γραφείο της αποστολής της ΕΕ.