Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας εγκρίνει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Δήλωση από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι η έγκριση έρχεται «μετά από εξέταση όλων των πολιτικών, ασφάλειας και ανθρωπιστικών πτυχών» και με την κατανόηση ότι η συμφωνία «υποστηρίζει την επίτευξη των στόχων του πολέμου». Προσθέτει ότι σε λίγα λεπτά θα συγκληθεί πλήρης κυβερνητική συνεδρίαση.
Η Ουάσιγκτον διαβεβαίωσε πως είναι «σίγουρη» ότι η εκεχειρία θα τεθεί σε εφαρμογή την Κυριακή. Σε διαφορετικούς τόνους, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι των εκλογών του 2024 Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν διεκδικούν την «πατρότητα» της εκεχειρίας.
Η προαναφερθείσα συμφωνία προβλέπει σε πρώτη φάση την απελευθέρωση 33 ομήρων που παραμένουν σε αιχμαλωσία στον παλαιστινιακό θύλακα, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση περίπου χιλίων Παλαιστινίων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης.
Το οριστικό τέλος του πολέμου θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης.