Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ηττήθηκε από τη «χρυσή» ολυμπιονίκη Ισπανία με 15-9, στον τελευταίο της αγώνα για την α’ κατηγορία του World Cup στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» στην Αλεξανδρούπολη.
Αγωνιστικά, λύγισε στην τελευταία περίοδο η εθνική μας που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης (18-20/4). Κατέλαβε την τρίτη θέση και στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει την 6η της κατάταξης Ιταλία.
Η ελληνική ομάδα έπαιξε εξαιρετική άμυνα στην πρώτη περίοδο, αλλά η Ισπανία προηγήθηκε με διαφορά τριών τερμάτων (4-1 και 6-3). Στην τρίτη περίοδο, η Ελλάδα κατάφερε με ένα σερί 3-0 να ισοφαρίσει 7-7, και έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει και το προβάδισμα. Η Ισπανία όμως βρήκε το τρόπο να προηγηθεί 10-8. Σταδιακά μάλιστα έχτισε και διαφορά…Νίκησε και κατέλαβε την πρώτη θέση των προκριματικών.
ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 15-9
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 5-3, 4-4, 5-1
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ζόρντι Βαλς): Χιμένεθ, Μορένο Πέρεζ 2, Πρατς 3, Ορτίθ 2, Πέρεζ Βίβας, Κρέσπι 2, Ε. Ρουίθ Μπαρίλ 4, Κλαβέρια, Πιράλκοβα 1, Κάμους 1, Γκουιράλ, Λέιτον, Τέρε, Μουνιόθ.
ΕΛΛΑΔΑ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Τριχά, Γιαννοπούλου 2, Σάντα 2, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 1, Μπιτσάκου, Μυριοκεφαλιτάκη, Τζούρκα, Αγγελίδη, Κατσιμπρή.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ισπανία 9 βαθμοί
Ολλανδία 6
ΕΛΛΑΔΑ 3
Αυστραλία