Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη,  καθώς στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα γεγονότα των δύο προηγούμενων ημερών με τις επιθέσεις φασιστοειδών κατά φοιτητών και μαθητών.

Αστυνομικοί με ειδικά σκυλιά καθάρισαν το σχολικό συγκρότημα, εντοπίζοντας ναρκωτικά, μολότοφ και σουγιάδες και τα παρέδωσαν στους καθηγητές έτσι ώστε σήμερα το ΕΠΑΛ να λειτουργήσει κανονικά.

Τα γύρω στενά του σχολείου έχουν μετατραπεί από νωρίς σήμερα σε «φρούριο» με αστυνομικούς να κάνουν συνεχώς περιπολίες και να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου. Επίσης,  διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχτεί στο σημείο.

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Οι επιθέσεις αυτές των φασιστοειδών, δεν έμειναν αναπάντητες. Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.Στη συγκέντρωση καλούσαν και συμμετείχαν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, οι ΕΛΜΕ της πόλης, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της Αριστεράς, αντιρατσιστικές κινήσεις και πλήθος κόσμου που έδωσε άμεση απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις, διαμηνύοντας ότι έναν χρόνο μετά την καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, ο φασισμός δεν χωράει στις γειτονιές και τα σχολεία.

Ομάδες φασιστών επιτέθηκαν στην αρχή της κινητοποίησης, με την αστυνομία να προχωράει σε 19 προσαγωγές και στη συνέχεια, περίπου 4.000 κόσμου γέμισαν τους δρόμους με κεντρικό μήνυμα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές μας».



Πριν ξεκινήσει η πορεία σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια όταν άγνωστοι από τα γύρω στενά επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, στην πλατεία Τερψιθέας. Η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ έγιναν συνολικά 19 προσαγωγές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.