Ειδικό πρόγραμμα αγοράς κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης υλοποιεί η Τουρκική Τράπεζα στην Ελλάδα και δη στη Θράκη, η γνωστή σε όλους “Ziraat Bankasi” που συμπληρώνει σχεδόν μία δεκαετία παρουσίας στη χώρα μας και στην περιοχή μας.

Έχοντας λάβει την άδεια λειτουργίας ως “υποκατάστημα αλλοδαπής”, η Τουρκική Αγροτική Τράπεζα, υλοποιεί ένα επι της ουσίας χρηματοδοτικό “πόλεμο” στη Θράκη, χρηματοδοτώντας ΜΟΝΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, κατ’ επιλογή και καθοδήγηση της Κεντρικής Τουρκικής Τράπεζας, η οποία μάλιστα δεν διστάζει να εκδίδει και διπλές εγκρίσεις, για να μην γίνεται αντιληπτός αυτός ο οικονομικός “πόλεμος” στη Θράκη, με έκδοση δανείου και εντός της Τουρκίας και η εκταμίευση του οποίου γίνεται σαφώς σε τουρκικό έδαφος.

Χαρακτηριστική περίπτωση που έχει καταγγελθεί στο Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων και έχει ξεκινήσει δημοσιογραφική έρευνα, είναι ότι “μουσουλμάνος πολίτης της ορεινής περιοχής του Ν. Ροδόπης, με εκκαθαριστικό σημείωμα που δεν δικαιολογούσε δάνειο πρώτης κατοικίας μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, έλαβε στο κατάστημα της Τράπεζας στην Κομοτηνή το ποσό αυτό και μετέπειτα ειδικός συνεργάτης της Ziraat Bankasi προχώρησε τη διαδικασία ολοκλήρωσης της δανειοδότησης που άγγιξε το ποσό των 200.000 ευρώ…”

Η επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Τράπεζας, αναφέρεται στο γεγονός της “εξυπηρέτησης” των πελατών της στην Τουρκία! Γιατί άραγε; Δεν είναι αυτονόητη η ανάληψη χρημάτων στους δικαιούχους λογαριασμών σε όλο τον κόσμο;

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Οι γνωρίζοντες τα τραπεζικά δεδομένα κάνουν λόγο για μία παρατεταμένη αδικία σε βάρος των ελλήνων πολιτών στη Θράκη, με την τουρκική τράπεζα, να χρηματοδοτεί μουσουλμάνους πολίτες, ελληνικής βεβαίως καταγωγής και εθνικότητας, προκειμένου να τους ωθήσει στην εξαγορά ακίνητης περιουσίας στην περιοχή τόσο για κατοικία όσο και για επαγγελματική στέγη, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των ακινήτων να έχουν αλλάξει χέρια την τελευταία 7ετία, αφού τα μοναδικά συμβόλαια που υπογράφονται και μεταγράφονται στα Υποθηκοφυλακεία της Θράκης και τα Κτηματολογικά Γραφεία είναι απο μουσουλμάνους ενώ σε επίπεδο χριστιανών είναι για μεταβιβάσεις χαριστικής αιτίας, δηλαδή δωρεές.

Οι καταγγελίες έχουν φτάσει και στην Τράπεζα της Ελλάδος, που όμως απο πλευράς του Διοικητή κου Στουρνάρα αναφέρεται ότι “έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τη λειτουργία της τράπεζας και πως ελέγχονται οι συναλλαγές…” χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται έαν έχει ληφθεί υπ’ όψη της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας ότι το πελατολόγιο της Ziraat Bankasi είναι κυρίως μουσουλμανικό με ότι αυτό συνεπάγεται!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ziraat Bankasi μέχρι και το 2018 δεν διέθετε δικό της on line συστημα και οι συναλλαγές διεκπαιρεώνονταν απο την Εθνική Τράπεζα και το σύστημα που αυτή διαθέτει στο κεντροποιημένο σύστημα ΔΙΑΣ.

ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ

Και ενώ οι Ελληνες Χριστιανοί Πολίτες της Θράκης αδυνατούν να κρατήσουν την ακίνητη περιουσία που διέθεταν όλα αυτά τα χρόνια, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων των Μουσουλμάνων αυξάνεται, το εισόδημα αυτών δεν δικαιολογεί αυτή την αύξηση, οι υπηρεσίες ελέγχουν φαίνεται να έχουν “άτυπη” (;) εντολή να μην ασχολούνται με την πορεία του θέματος, ενώ εδώ και μία πενταετία, μουσουλμανοι Βουλγαρικής Υπηκοότητας έχουν επίσης επιχορηγηθεί απο την ίδια Τράπεζα που έχει υποκαταστήματα με ισχυρό χαρτοφυλάκιο σε Σόφια και Φιλιππούπολη, για να αποκτήσουν γη και ακίνητα στη Θράκη. Μάλιστα, πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε και διαφημιστικό σποτ που παρότρυνε τους υποψήφιους πελάτες να πάρουν δάνειο για αγοράς γης στην Ελλάδα!

“ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ”

Δικηγορικά γραφεία σε Ελλάδα – Βουλγαρία και Τουρκία κάνουν “χρυσές” δουλειές με τους επίσημους και “κρυφούς” μεσίτες να διοχετεύουν ακίνητα “φιλέτα” σε δανειολήπτες της Ziraat Bankasi, πάντα με την εποπτεία του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Εμπορικοί ακόλουθοι, ακόμη και οι ψευτομουφτηδες, λειτουργούν σε ρόλο “μεσίτη” δανείων και ακινήτων, αφού χωρίς την “εγκρισή” τους, δεν προχωρά τίποτα στην τουρκική τράπεζα στην Ελλάδα και δη στη Θράκη.

ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΗΡΥΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ;

Προκειται για έναν ακήρυχτο πόλεμο. Η σκοπιμότητα σαφής: στήριξη του μουσουλμανικού στοιχείου στην Ελλάδα με απώτερο σκοπό την τουρκοποίησή τους, αλλά και εξαγορά γης, που σημαίνει πολύ απλά απόκτηση κυριότητας της Τουρκικής Τράπεζας επι Ελληνικού Εδάφους, αφού η προσημείωση του “χαριστικού δανείου” θα ανήκει για πολλές δεκαετίες στην υπο Τουρκική Διοίκηση Τράπεζα.

Θα υπάρξει ελεγκτικός μηχανισμός που θα αποτρέψει αυτή την κατάσταση στη Θράκη;

Γίνεται άραγε αντιληπτό, ότι πρόκειται για πράξη που αλλάζει τον ιδιοκτησιακό χάρτη στη Θράκη;