ThraceNews.gr

Γράφουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες

Από τον Έβρο στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού: Το όνειρο του Πασχάλη Τουφάκη έγινε πραγματικότητα

Ακούστε το άρθρο
0:00 -:--
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μια ξεχωριστή στιγμή στην ποδοσφαιρική του διαδρομή έζησε ο 20χρονος Πασχάλης Τουφάκης από την Αλεξανδρούπολη, με καταγωγή από το Σοφικό Διδυμοτείχου, καθώς στις 28 Οκτωβρίου 2026 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πήρε φανέλα βασικού από τον Ισπανό προπονητή Ιμανόλ Αλγουαθίλ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μαρκό για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0.

Για τον Εβρίτη ποδοσφαιριστή, η συμμετοχή αυτή είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Μεγαλώνοντας ως φίλαθλος του Ολυμπιακού, κατάφερε να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας σε επίσημο αγώνα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του.

Η ευκαιρία στο παιχνίδι με τη Μαρκό

Ο Τουφάκης αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Στο 63ο λεπτό, μάλιστα, έφτασε κοντά στο πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα, όταν επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση έπειτα από πάσα του Πουέρτα, χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο για ελάχιστα εκατοστά.

Η πρώτη του παρουσία στην αρχική ενδεκάδα αποτέλεσε ορόσημο για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τον Έβρο και πλέον διεκδικεί τη θέση του στο υψηλότερο επίπεδο του συλλόγου.

Το συγκινητικό μήνυμα μετά το ντεμπούτο

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Πασχάλης Τουφάκης μοιράστηκε τη χαρά του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πορεία του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την πρώτη του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα.

Στη μία φωτογραφία εμφανίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ντεμπούτο του, ενώ στην άλλη βρίσκεται σε μικρή ηλικία, φορώντας ήδη τα χρώματα της ομάδας που υποστήριζε από παιδί.

Το μήνυμά του ήταν λιτό, αλλά γεμάτο συναίσθημα, καθώς αφιέρωσε αυτή τη σημαντική στιγμή στους ανθρώπους που τον στήριξαν στη διαδρομή του.

«28.10.2026

Ντεμπούτο με την ομάδα που υποστήριζα από μικρό παιδί.

Αφιερωμένο στους ανθρώπους μου που έκαναν θυσίες για να φτάσω ως εδώ…»

Από την Ακαδημία της Νίκης Απαλού στις ακαδημίες του Ολυμπιακού

Ο Πασχάλης Τουφάκης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αλεξανδρούπολη, μέσα από την Ακαδημία της Νίκης Απαλού, υπό τον Παναγιώτη Λογαρά. Από την ίδια ακαδημία είχε ξεκινήσει και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Μανώλης Σιώπης.

Το 2022 εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου συνέχισε την ποδοσφαιρική του εξέλιξη. Έφτασε μέχρι την ομάδα Κ19, η οποία κατέκτησε το Youth League το 2024, καταγράφοντας μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην ιστορία των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Τον Οκτώβριο του 2024 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του, με διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2027. Από τον Ιούλιο του 2025 αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Β’, αποκτώντας εμπειρίες στο ανδρικό ποδόσφαιρο.

Αν και η φυσική του θέση είναι στον άξονα, ως επιτελικός ή κεντρικός μέσος, μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα της επίθεσης, όπως έκανε και στην αναμέτρηση με τη Μαρκό.

Τη φετινή σεζόν είχε καταγράψει οκτώ συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα, με ένα γκολ και μία ασίστ, πριν πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα. Είχε προηγηθεί η συμπερίληψή του στην αποστολή για τον αγώνα με τη Σπάρτα Πράγας.

Για τον νεαρό Εβρίτη, το ντεμπούτο της 28ης Οκτωβρίου είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα σε μια πορεία που συνεχίζεται. Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα, με την οικογένειά του και τους ανθρώπους που τον στήριξαν να έχουν ξεχωριστή θέση σε αυτή την επιτυχία.

Πηγή:evros-news.gr

GOOGLEΠροσθέστε το ThraceNews.gr στην Google