Η παραγωγή της μπύρας είναι ένας συνδυασμός επιστήμης και τέχνης. Ένας ζυθοποιός χρησιμοποιεί τη βασική επιστημονική διαδικασία και εκφράζει τη δημιουργικότητα διαφοροποιώντας τους συνδυασμούς βύνης, λυκίσκου, νερού και μαγιάς που οδηγεί σε πληθώρα τύπων μπύρας.
Αυτά φαίνεται να κυριάρχησαν και τον Γιάννη Ετόγλου, τον ιδρυτή της μικροζυθοποιϊας Δράμας που κάνει το μικρό της θαύμα στο επιχειρείν της περιοχής και όχι μόνο.
Οπως ο ίδιος σημειώνει: “Το όραμα μας είναι να ηγηθούμε στην τέχνη της ζυθοποίησης δημιουργώντας μπύρες που ορίζουν κλασικά και καινοτόμα στυλ ώστε να κερδίσουμε τις καρδιές, την φαντασία και τους ουρανίσκους τόσο αυτών που λατρεύουν την μπύρα, όσο και αυτών που θέλουν να μυηθούν σε αυτήν. Η αποστολή μας είναι να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των καταναλωτών μας , να εμπνεύσουμε και να εξελιχθούμε ενώ προσφέρουμε ένα προϊόν που θα είναι μοναδικό, αυθεντικό και ξεχωριστό. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη, στις δυνατότητες μας και την καινοτομία. Μας αρέσουν οι πρόκλησεις αλλά και οι εφευρετικές λύσεις. Με πεποίθηση και θάρρος, επιλέγουμε το δικό μας μονοπάτι. Αυθεντικό και μαγευτικό. Λέμε αυτό που πιστεύουμε και πιστεύουμε σε αυτά που λέμε.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο – δεν θα σταματήσουμε ποτέ να εξερευνούμε και να μοιραζόμαστε, το καλύτερο που υπάρχει εκεί έξω…”
Ποια είναι η Μικροζυθοποιία Δράμας
Η Μακεδονική Μικροζυθοποιία Δράμας ιδρύθηκε το 2015 στο Δοξάτο Δράμας από τον κ. Ετόγλου Ιωάννη. Είναι η πρώτη και μοναδική Ζυθοποιία στην περιοχή η οποία παράγει και εμπορεύεται φρέσκια και μη παστεριωμένη μπύρα.
Η δυναμικότητα μας σήμερα αγγίζει τα 2000 hl ετησίως. Οι εγκαταστάσεις της εκτείνονται σε ένα κτήριο 600 τ.μ. όπου o υπερσύγχρονος εξοπλισμός αξιοποιείται στο έπακρο επιλέγοντας υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Η Δράμα φημίζεται για την ποιότητα του νερού της, συστατικό το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της μπίρας και παίζει αντίστοιχο ρόλο στην ποιότητά της.
Η ιστορία ξεκινάει πριν από λίγα χρόνια όταν ένα μεσημέρι του Μαΐου μια παρέα βρέθηκε στο αγαπημένο της στέκι στη Δράμα να απολαμβάνει ένα πλούσιο τραπέζι τοπικών μεζέδων και κρασιών! Τα κρασιά στη συνέχεια τα διαδέχτηκε η βαρελίσια μπύρα, για σβήσιμο φυσικά!
Η Δράμα φημίζεται (και) για τα κρασιά της. “Γιατί να μην έχει η Δράμα της μπύρα της;”. Έτσι άρχισε να ζυμώνεται η ιδέα της παραγωγής μπύρας από τον Ετόγλου Ιωάννη. Προμηθεύτηκε εξοπλισμό και στον ελεύθερο χρόνο του ζυθοποιούσε μπύρα. Ώσπου ένα απόγευμα μετά από λίγο καιρό την παρουσίασε σε ένα τραπέζι ΓΙΑΝΝΗΔΩΝ. Η μπύρα λατρεύτηκε! Συνόδεψε επάξια το φαγητό!
Το σχέδιο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με την απόφαση να ιδρυθεί μικροζυθοποιία με έδρα της Δράμα. Το όνομα αυτής σήμα κατατεθέν εκείνης της παρέας, από την πρώτη στιγμή! Η μπύρα των ΓΙΑΝΝΗΔΩΝ η αλλιώς JOHNNIES’ BEER.
Η αγάπη για την γενέτειρα τη Δράμα και των προϊόντων της ήταν η έμπνευση όλης αυτής της δημιουργίας, θέλοντας να αναδείξουμε στον μέγιστο βαθμό πως ακόμη και από μια μικρή πόλη όπως η δική μας μπορεί να γεννηθεί κάτι πολύ μεγάλο και κάτι το διαφορετικό.
Κάθε μπύρα που παράγεται συλλαμβάνει μια γεύση, μια εποχή, μια στιγμή στο χρόνο.
Ο κ. Ετόγλου επισημαίνει ότι; “Όταν ξεκινήσαμε, αρχίσαμε να μεταμορφώνουμε τα πρότυπα της γεύσης και να εμπλουτίζουμε τις στιγμές των γύρω μας. Σήμερα, καθώς η μπύρα μας πωλείται σε όλη τη χώρα, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Να είναι η παρεΐστικη μπύρα που ονειρευτήκαμε και την παράξαμε από την αρχή!”
Οι επαγγελματικές αρχές και αξίες
Ποιότητα: Η ποιότητα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα σε ό, τι κάνουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ.
Επιδιώκουμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας. Συνεχώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη συνέπεια και την ποιότητα τόσο των προϊόντων μας οσο και των υπηρεσιών μας. Θα προσπαθήσουμε να παράγουμε την καλύτερη μπύρα, αλλά πάντα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Αυθεντικότητα: Είμαστε σταθεροί στις πεποιθήσεις μας. είμαστε αληθινοί στον εαυτό μας.
Πιστεύουμε ότι η μπύρα μας πρέπει να παρασκευάζεται με ποιοτικά συστατικά και επίμονη προσοχή στη λεπτομέρεια. Προσπαθούμε να κάνουμε τα σωστά πράγματα, με τον σωστό τρόπο, συνεχώς.
Δημιουργικότητα και σκληρη δουλειά: Ενισχύουμε τους υπαλλήλους μας και ενθαρρύνουμε τη θαρραλέα επικοινωνία για να εμπνεύσουμε τη δημιουργικότητα. Ενθαρρύνουμε την ουσιαστική εσωτερική συνεργασία που προωθεί την καινοτομία.
Η επιτυχία στις μέρες μας θα επιτευχθεί δουλεύοντας σκληρά.
Σεβασμός προς τους εργαζομένους μας, την κοινωνία, το περιβάλλον, τον καταναλωτή και τις ανάγκες του.
Τα προιόντα
Η Johnnies Beer Lager η δική μας ποιοτική πρόταση στην κατηγορία της lager αποτελεί ένα αποτέλεσμα μακράς περιόδου πειραματισμών.
Φρέσκια, ξανθιά και απόλυτα διαυγής, από εκλεκτές ποικιλίες Ελληνικής βύνης κριθαριού, με διακριτική πικράδα και πλούσια αρώματα από δυο είδη εξαιρετικών λυκίσκων.
Απαστερίωτη και αφιλτράριστη.
Τύπος μπύρας | Lager |
---|---|
Αλκοόλ | 5% |
Συστατικά | Βύνη κριθαριού (Blonde, Dark ,Pale Ale & C. Pils), Λυκίσκος (H. Magnum, T. Tettnanger & Saaz), Μαγιά, Νερό. |
Πικράδα | 19.0 – 23.0 IBU ́s |
Χρώμα/εμφάνιση | Ξανθιά με διαυγή λάμψη |
Άρωμα | Αρώματα εσπεριδοειδών των λυκίσκων σε αρμονική ισορροπία με τα απαλά αρώματα βύνης |
Αφρός | Πυκνός αφρός μακράς διάρκεια |
Γεύση | Πλούσια με φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα. |
Οδηγίες Σερβιρίσματος | Για την μέγιστη απόλαυση σερβίρετε στους 2-4 °C, με αφρό. |
Food pairing | Έτοιμη να την απολαύσετε με κρέατα σχάρας, θαλασσινά, πίτσα και βραστά λουκάνικα. Αλλά δεν θα πει και όχι αν καταναλωθεί μόνη της. |
HEFEWEIZEN
Φυσικά θολή σταρένια μπύρα με παχύ αφρό, πλούσια φρουτώδη αρώματα και βελούδινη γεύση, χαρακτηριστικά της μαγιάς που περιέχει στη φιάλη.
Παρασκευασμένη σύμφωνα με το Νόμο περί Καθαρότητας του Ζύθου.
Τύπος μπύρας | Hefeweizen |
---|---|
Αλκοόλ | 5,4% |
Συστατικά | Βύνη κριθαριού (Blonde, Dark ), Βύνη Σιταριού, Λυκίσκος (H. Magnum, T. Tettnanger), Μαγιά, Νερό. |
Πικράδα | 14.0 – 18.0 IBU΄s |
Χρώμα/εμφάνιση | Κεχριμπαρένιο |
Άρωμα | Πλούσια αρωματική παλέτα φρούτων και ανθέων |
Αφρός | Λευκός, κρεμώδης που αφήνει το αποτύπωμα του σε κάθε γουλιά |
Γεύση | Βελούδινη και με βαθιά μεστή γεύση με διακριτές νότες μπανάνας. |
Οδηγίες Σερβιρίσματος | Βάζουμε στο ποτήρι μόνο τα 3/4 της μπίρας. Στριφογυρίζουμε το μπουκάλι με αργές κινήσεις ώστε να ανακατευτούν τα υπολείμματα μαγιάς και να δημιουργηθεί αφρός και ρίχνουμε το υπόλοιπο περιεχόμενο στο ποτήρι. Οι μπίρες weiss πρέπει να φυλάσσονται σε όρθια θέση στο ψυγείο, κατά προτίμηση στους 5-7°C. |
Food pairing | Συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά και οστρακοειδή όπως επίσης τυριά μέτριας έντασης, ζυμαρικά, όξινες πράσινες σαλάτες, μαγειρευτά κρέατα χωρίς έντονες σάλτσες και τάρτες φρούτων. Δεν θα πει και όχι αν καταναλωθεί μόνη της |
KAI… Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ