Εθελοντές του ΕΕΣ από Ξάνθη και Κομοτηνή στην σεισμόπληκτη Ελασσόνα

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, όπου κατόπιν εντολής του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, εθελοντές των Περιφερειακών Τμημάτων Λάρισας και Ελασσόνας αλλά και εθελοντές από κοντινές περιοχές, κλήθηκαν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό κατοίκων και παράλληλα να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες όπου υπάρχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα, εθελοντές του Ε.Ε.Σ., λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του εγκέλαδου που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή, συμμετείχαν σε 3 απεγκλωβισμούς κατοίκων στα χωριά Μεσοχώρι και Δαμάσι, όσο και σε έρευνες για αγνοούμενους σε χαλάσματα και κτίρια που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Ταυτόχρονα, προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε κατοίκους που δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες πραγματοποιούν συνεχείς δράσεις και περιπολίες καταγράφοντας τις ανάγκες των κατοίκων που τα σπίτια τους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σημειώνεται επίσης ότι, Διασώστες και η Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης – Κ9 από τα Περιφερειακά Τμήματα Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, έσπευσαν στην περιοχή για επιπλέον συνδρομή σε τυχόν απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Προτεινόμενα άρθρα

Πακιστάν: Έκρηξη σε τζαμί – Φόβοι για θύματα

Έπεσε F- 4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας – Αγνοούνται οι πιλότοι

Κλ. Μαρουσάκης: “Έρχεται το πολικό ποτάμι”