Καβάλα: Εορτασμός του Πολιούχου της πόλης παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Τον Πολιούχο της Απόστολο Παύλο γιορτάζει η πόλη της Καβάλας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Σήμερα (28 Ιουνίου) θα τελεστεί στις 7:00, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Θα ακολουθήσει στις 20:30 η Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, όπου έχουν προγραμματιστεί Αρτοκλασία, ομιλία και απονομή τιμητικών διακρίσεων – Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου.

Αύριο, ανήμερα της γιορτής, στις 7:00 θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και στις 10:30 Επίσημη Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης. Θα ακολουθήσει στις 11:15 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί στις 20:00 στο Μνημείο Αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη, με Υπαίθριο Εσπερινό της συνάξεως των αγίων Αποστόλων Σίλα, Λουκά και Τιμοθέου στα «ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Προτεινόμενα άρθρα

Ξανά στις κάλπες οι Βούλγαροι για πέμπτη φορά μέσα σε δύο χρόνια

Υπαπαντή του Κυρίου: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Επαναπατρίζονται από την Ελβετία 15 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα