Σάββατο, 26/04/2025
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Powered by Tomorrow.io
x

Εργαστήρι φωτογραφίας από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Δημοσιεύτηκε από: Παναγιώτης Πεντζουρίδης | 5 Σεπτεμβρίου 2023, 1:40 μμ (Updated 2 έτη πριν)

Μετά από παύση 1 έτους, θα λειτουργήσει και πάλι φέτος το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Η προσέγγιση του δασκάλου του Εργαστηρίου, βασίζεται στην προσωπική συμβουλευτική, την εξατομικευμένη αξιολόγηση και την ενθάρρυνση της δημιουργικής έκφρασης.

Πέρα από την τεχνική εκμάθηση, εστιάζει στο να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν την προσωπική τους ταυτότητα ως φωτογράφοι, να αναπτύξουν το ξεχωριστό ύφος της φωτογραφίας. Η φωτογραφία είναι μια μοναδική και ισχυρή τέχνη που μπορεί να μεταδοθεί μέσα από την εμπειρία και την έμπνευση, διαμορφώνοντας τους καλλιτέχνες του μέλλοντος.

Στο Εργαστήρι θα διδάξει ο κύριος Κουτσομιχάλης Βασίλειος. Ο ίδιος λέει:

Είμαι επαγγελματίας φωτογράφος από το 2013.Το πάθος και η αφοσίωση μου στην τέχνη της φωτογραφίας με οδήγησαν στο να μεταδώσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε ανθρώπους που αγαπάνε την φωτογραφία.

Με δεκαετή εμπειρίας στον χώρο, έχω επιτύχει να εμπνέω τους ανθρώπους γύρο μου με την τέχνη της κάθε εικόνας και τη δύναμη που μπορεί να φέρει στην καθημερινή μας ζωή. Η προσέγγιση μου ως καθηγητής επικεντρώνεται στην ατομική έκφραση και την ανάπτυξη του καλλιτεχνικού οράματος των μαθητών.

Μέσα από διαδραστικά μαθήματα, ενθαρρύνω τους μαθητές να ανακαλύπτουν την ισχύ της φωτογραφίας ως μέσο έκφρασης και να αναπτύσσουν τις δικές τους φωτογραφικές φωνές.

Βασικές Ενότητες του Εργαστηρίου:

Εισαγωγή στη φωτογραφία

-Η Ιστορία και εξέλιξη της φωτογραφίας

-Τύποι φωτογραφικών μηχανών και εξοπλισμός

-Πώς θα βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες

-Το φως : Ποιότητα, ποσότητα, κατεύθυνση

-Συνηθισμένα λάθη

-Διάφραγμα, κλείστρο και ISO

-Εστίαση και βάθος πεδίου

-Το καδράρισμα. Κανόνες των τρίτων και αρμονία

-Καλά ταξίδια

-Νυχτερινές λήψεις

-Όλα είναι δρόμος.( street Photography )

-Ρεπορτάζ

-Οι φακοί

-Το φλας

-Ασπρόμαυρη φωτογραφία

-θερμοκρασία του φωτός

Επεξεργασία φωτογραφιών:

-Εισαγωγή στον ψηφιακό επεξεργαστή εικόνας

-Ρύθμιση της φωτεινότητας, του χρώματος και της αντίθεσης

-Βασική χρήση λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών

Ανάλυση και κριτική φωτογραφιών:

-Συζήτηση και ανάλυση των φωτογραφιών

-Παρουσίαση και ανταλλαγή ιδεών για βελτίωση

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες 09.00-14.00) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες 17.00-21.00).

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%