Με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και την προσέλκυση νέων συνεργασιών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market (WTM) 2026, στο Λονδίνο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Θάσος απέσπασε διάκριση ως κορυφαίος αναδυόμενος τουριστικός προορισμός, στα βραβεία Travel Awards του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών και στελέχη της διεθνούς τουριστικής αγοράς, με αντικείμενο την προβολή των προορισμών της Περιφέρειας και τη δημιουργία νέων συνεργασιών.
Επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού
Στο πλαίσιο της παρουσίας της Περιφέρειας στο Λονδίνο, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, Παναγιώτης Αρχοντής, συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την υφυπουργό Τουρισμού Άννα Καραμανλή.
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάδειξη και την προβολή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες ανάπτυξης του προσκυνηματικού τουρισμού.
Παράλληλα, η Περιφέρεια συμμετείχε σε ειδικές εκδηλώσεις και δράσεις προβολής, παρουσιάζοντας τον πολυθεματικό χαρακτήρα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Η διάκριση της Θάσου στα Travel Awards του ΕΟΤ
Ξεχωριστή στιγμή της συμμετοχής αποτέλεσε η βράβευση της Θάσου ως κορυφαίου αναδυόμενου τουριστικού προορισμού (Emerging Destination), στο πλαίσιο των Travel Awards του ΕΟΤ.
Το βραβείο παρέλαβαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, Παναγιώτης Αρχοντής, και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου, Ιωάννης Μαρκανός.
Η διάκριση αναδεικνύει τη θέση της Θάσου στη διεθνή τουριστική προβολή και εντάσσεται στις προσπάθειες για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των προορισμών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
«Στόχος μας να ανοίγουμε νέες αγορές και συνεργασίες»
Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Παναγιώτης Αρχοντής, υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου για την ενίσχυση της παρουσίας της Περιφέρειας στη διεθνή τουριστική αγορά.
Όπως ανέφερε, η παρουσία στη WTM δεν περιορίζεται στη συμμετοχή σε εκθέσεις, αλλά αποσκοπεί στη δημιουργία πραγματικών συνεργασιών, στο άνοιγμα νέων αγορών και στην προβολή των δυνατοτήτων της περιοχής.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να ενισχύσει τη θέση της στη νέα εποχή του τουρισμού, με έμφαση στον σχεδιασμό, τη συνεργασία και την εξωστρέφεια.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ συνεχίζει τον σχεδιασμό της για τη διεθνή προβολή και την τουριστική ανάπτυξη των προορισμών της, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία, την ποιότητα και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της περιοχής.

